Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το (μοναδικό) ζητούμενο για τον Ολυμπιακό

Αυτό είναι το (μοναδικό) ζητούμενο για τον Ολυμπιακό

Η έλλειψη συγκέντρωσης επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο σκέψης των «ερυθρόλευκων» κι αυτό θέλει ν' αλλάξει ο Μπαρτζώκας ενόψει του δεύτερου τελικού κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στην σειρά των τελικών του πρωταθλήματος, επικρατώντας 73-70 του Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και απέχει πλέον δύο νίκες από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο στόχος επετεύχθη για την ομάδα του Πειραιά, ωστόσο θα πρέπει εδώ να επισημανθεί πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν καλό παιχνίδι και οι «πράσινοι» προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν.

Για την ακρίβεια, ο Ολυμπιακός έκανε ματς που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει άμεσα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς τα πολλά λάθη της ομάδας του και η έλλειψη συγκέντρωσης επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο σκέψης των «ερυθρόλευκων».

Στο τέλος, οι πειραιώτες πέτυχαν τον στόχο τους αλλά θα πρέπει ν’ αλλάξουν «τσιπάκι» ενόψει του δεύτερου τελικού, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός στο ΣΕΦ.

Και ποιο είναι το ζητούμενο για τους πρωταθλητές Ελλάδας; Να ξεχάσουν τον τελικό της Ευρωλίγκας και την ήττα από τη Ρεάλ.

Ναι, δεν είναι εύκολο, αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να παίξουν βάσει δυνατοτήτων αφήνοντας πίσω τι έχει συμβεί στη διάρκεια της σεζόν.

Γίνεται βέβαια εύκολα αντιληπτό πως δεν είναι εύκολο να ξεπεράσεις μια ήττα σ’ έναν τελικό Ευρωλίγκας αλλά η χρονιά δεν έχει τελειώσει και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους τον στόχο του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι θα τα δώσει όλα για να κάνει το μεγάλο κόλπο στην σειρά των τελικών κι έφτασε κοντά στην μεγάλη έκπληξη.

Μετά την «τρικυμία» του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε σωστές άμυνες, εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα των «ερυθρόλευκων» και ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Κι «έμεινε» στο ματς μέχρι το τέλος, θέλοντας να σπάσει την έδρα του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό.

Ο Παναθηναϊκός έκανε καλά τη δουλειά που είχε σχεδιάσει ο Σερέλης, αλλά ακόμα και σε μια κακή βραδιά του Ολυμπιακού, δεν μπόρεσε να νικήσει τους πειραιώτες.

Κι αυτό βεβαίως είναι επίσης ένα στοιχείο του τελικού που «λέει» πολλά αναφορικά με τη δυναμικότητα των δύο ομάδων.

Φαντάζει και είναι δύσκολο για το «τριφύλλι» να νικήσει τον Ολυμπιακό, ακόμα και σε μια κακή βραδιά των αντιπάλων του. Και τούτο είναι ένα γεγονός που το έχει «χτίσει» παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα του Πειραιά κόντρα στους «πράσινους».

Ο Μπαρτζώκας είπε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ότι «κάποιοι θέλησαν να παρουσιάσουν μια εύκολη σειρά αλλά δεν είναι έτσι».

Πολύ σωστά το είπε ο προπονητής των πειραιωτών γιατί είναι προφανές ότι στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός θα τα παίξει όλα για όλα.

Στόχος των «πράσινων» είναι να κάνουν το 1-1 για να παραμείνουν «ζωντανοί» στη σειρά, καθώς καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι αν ο Ολυμπιακός κάνει το 2-0 τότε είναι απίθανο να χάσει το πρωτάθλημα.

Οι συσχετισμοί βεβαίως στο «ζευγάρι» δεν αλλάζουν μετά τον αποψινό τελικό. Ναι, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για να νικήσει τους «πράσινους» αλλά είναι το φαβορί και στο δεύτερο τελικό, στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Το ζητούμενο για τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του είναι ν’ αφήσουν πίσω την Ευρωλίγκα και ν’ αφοσιωθούν στις «μάχες» με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Βεβαίως θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Ολυμπιακός έκανε όχι μόνο το 1-0 στη σειρά των τελικών, αλλά και το 14-0 στα τελευταία 14 παιχνίδια απέναντι στους «πράσινους».

Κι αυτό είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024