Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς: «Είχα την υπομονή μοναχού» (vids)

Τσιτσιπάς: «Είχα την υπομονή μοναχού» (vids)

Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά τη νίκη επί του Ντιέγκο Σβάρτσμαν στις δηλώσεις που παραχώρησε τόνισε πως είχε υπομονή… μοναχού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε με σχετική άνεση το εμπόδιο του Αργεντινού Ντιέγκο Σβάρτσμαν και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Roland Garros. Σε δηλώσεις που έκανε στο Eurosport τόνισε πως η υπομονή του ήταν τέτοια που έμοιαζε με… μοναχού, και αυτό συντέλεσε στην επικράτησή του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα Πρωταθλητή:

«Είχα υπομονή μοναχού και δούλεψα πολύ σωστά στα μεγάλα ράλι», τόνισε ο πρωταθλητής μας και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι του αρέσει να παίζει μεγάλους πόντους, να έχει μεγάλες εναλλαγές, είναι ένας παίκτης που παλεύει, επιμένει και δεν τα παρατάει.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ήταν εύκολος ο αγώνας αυτός και το ήξερα. Ακόμα και όταν ήμουν 2-0 σετ πάνω, ακόμα και όταν έκανα break στο τρίτο σετ, ήξερα ότι είχα δύσκολο έργο και ότι θα πρέπει να συνεχίσω με επιμονή και υπομονή, γιατί είναι ένας παίκτης που μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να κάνει την αλλαγή».

Μίλησε και για το απίθανο backhand around-the-net που έβγαλε στο τρίτο σετ: «Είναι τρελή ευχαρίστηση να χτυπάς τέτοια χτυπήματα και να το νιώθεις μετά… Ήθελα να ξεσηκώσω τον κόσμο, αλλά είπα καλύτερα να μείνω μέσα στη φούσκα μου εκείνη τη στιγμή, γιατί ένιωθα καλά, ένιωθα σε απόλυτη ηρεμία με τον εαυτό μου και σε μια συμφωνία με όσα δημιουργούσα στο γήπεδο.

Ένιωσα σαν να χτυπάω home run με ρόπαλο του μπέιζμπολ και η απόφαση πάρθηκε σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Στην αρχή σκεφτόμουν απλώς να το περάσω πάνω από το φιλέ, αλλά μετά είδα ότι υπήρχε αυτός ο κενός χώρος, το χτύπησα και έγινε».

Είπε, τέλος, ποιο είναι το κλειδί για να είσαι… χαμογελαστός: «Το να μην παίρνεις τα πράγματα στα σοβαρά. Να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που δεν παίρνουν τα πράγματα στα σοβαρά. Φυσικά πρέπει να συνεχίζεται η δουλειά με αφοσίωση και σοβαρότητα, αλλά εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που τα παίρνουν όλα στα σοβαρά και είναι γενικώς κάπως σφιχτοί.

Είναι κάτι που έχω αλλάξει στη ζωή μου και είμαι με ανθρώπους που είναι το αντίθετο από αυτό. Με κάνουν πιο ενθουσιασμένο και χαρούμενο και παράλληλα συνεχίζω να στοχεύω σ’ αυτά που θέλω στην καριέρα μου, αλλά και εκτός καριέρας. Μου δίνεται η ευκαιρία να απολαύσω τη δουλειά μου με χαμόγελο, κάτι το οποίο πολλές φορές είναι δύσκολο, επειδή υπάρχει η δόξα, υπάρχουν τα λεφτά, υπάρχουν τόσες πολλές απαιτήσεις, που σε κάνουν να το ξεχνάς και εκεί χάνεται».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τσιτσιπάς αύριο (4/6), θα δικεδικήσει την πρόκριση του στους «8» του Grand Slam και αντίπαλός του θα είναι ο Αυστριακός Σεμπάστιαν Όφνερ.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024