Σύγκρουση μεταξύ δύο φορτηγών πλοίων -σημαίας Βανουάτου και Σιγκαπούρης- σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια – βορειοδυτικά της Χίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο φορτηγό πλοίο με σημαία Βανουάτου επιβαίνουν 13 άτομα ως πλήρωμα και στο έτερο φορτηγό πλοίο 19 άτομα πλήρωμα.
Όπως αναφέρουν πηγές του Λιμενικού Σώματος, τα πλοία είναι χωρίς φορτίο και δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισής τους, ενώ δεν έχει τεθεί και αίτημα εγκατάλειψης από τα πληρώματα των δύο πλοίων.
Τα πληρώματα και των δύο πλοίων είναι αλλοδαποί, ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα δεν έχουν δοθεί ακόμα εξηγήσεις για το ατύχημα.
Καλές οι καιρικές συνθήκες, ελικόπτερο για βοήθεια
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της σύγκρουσης είναι καλές, διευκολύνοντας το έργο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Στο σημείο έχουν σπεύσει έξι πλωτά σκάφη, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς ένα Super Puma και παραπλέοντα πλοία.
Παράλληλα, το Λιμενικό είναι σε επαφή με τους κυβερνήτες των σκαφών, που ναι μεν βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, ωστόσο βρίσκονταν σε περιοχή έρευνας και διάσωσης των ελληνικών Αρχών.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).