Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να εισβάλουν στο έδαφος μας

Ρωσία: Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να εισβάλουν στο έδαφος μας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε απόπειρα εισβολής ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με άρματα μάχης στο έδαφος της Ρωσίας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας καθώς το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία άρματα μάχης του Κιέβου προσπάθησαν να εισβάλουν στη χώρα. Η Μόσχα χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης».

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τις μονάδες της FSB, απέκρουσαν τρεις απόπειρες των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας να εισβάλουν στην περιοχή του Μπέλγκοροντ (σ.σ. ρωσική περιφέρεια στα σύνορα των δύο χωρών) και να οργανώσουν τρομοκρατική επίθεση κατά του άμαχου πληθυσμού», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπ. Άμυνας.

«Περίπου στις 03:00 ώρα Μόσχας, μετά από εντατικούς βομβαρδισμούς πολιτικών στόχων στην περιοχή Μπέλγκοροντ, ουκρανικοί τρομοκρατικοί σχηματισμοί με έως και δύο μηχανοκίνητους λόχους πεζικού, ενισχυμένους με άρματα μάχης, επιχείρησαν να εισβάλουν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας» αναφέρει το δελτίο τύπου.

Τις βραδινές ώρες ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ ανέφερε ότι η πόλη Σεμπέκινο δέχτηκε αδιάκοπα πυρά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 8 άτομα και να υποστούν ζημιές πολλά κτίρια, κατηγορώντας τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβαρδίζουν το κέντρο και την περιφέρεια της πόλης.

Σύμφωνα με όσα είχε πει ο ίδιος το πρωί σε ανάρτησή του στο Telegram, «ο εχθρός δεν έχει διεισδύσει στο έδαφος της περιφέρειας Μπέλγκοροντ», αλλά «συνεχίζονται τα μαζικά πυρά».

Η νέα ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας έρχεται μετά από τις αυξανόμενες απόπειρες των Ουκρανών να φέρουν πλήγματα στη Ρωσία, όχι τόσο για να αλλάξουν τον συσχετισμό στο μέτωπο αλλά να αμφισβητήσουν το αφήγημα του Κρεμλίνου που προσπαθεί να πείσει τη ρωσική κοινωνία ότι δεν θίγεται άμεσα από τον πόλεμο αλλά και να απονομιμοποιήσουν την διακυβέρνηση Πούτιν.

Η Ρωσία απευθυνόμενη προφανώς και στη Δύση στέλνει το μήνυμα ότι θεωρεί αυτές τις επιθέσεις ως παραβίαση των άτυπων «κανόνων εμπλοκής» με ό, τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τα επόμενα βήματα στο πεδίο της μάχης.

Η FSB «αποκαλύπτει» υποκλοπές των αμερικανών

Την ίδια στιγμή η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι αποκάλυψε ένα σχέδιο της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) με χρήση αγνώστου μέχρι σήμερα κακόβουλου λογισμικού για να διεισδύει σε τηλέφωνα της Apple.

Η FSB, που διαδέχτηκε την επί σοβιετικής εποχής KGB, υποστήριξε ότι μολύνθηκαν πολλές χιλιάδες τηλέφωνα Apple, περιλαμβανομένων εκείνων Ρώσων συνδρομητών.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία κατασκοπείας, είχαν στοχοθετηθεί τηλέφωνα που ανήκουν σε ξένους διπλωμάτες με έδρα τη Ρωσία αλλά και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που πλέον είναι μέλη του ΝΑΤΟ, όπως επίσης το Ισραήλ, τη Συρία και την Κίνα.

Ούτε η Apple ούτε η NSA έχουν απαντήσει ακόμη σε αιτήματα να σχολιάσουν μέσω email.

Όπως ανακοίνωσε η FSB, το σχέδιο που αποκαλύφθηκε φανερώνει τη στενή σχέση ανάμεσα στην Apple και στην NSA.

Παραδόξως, όπως σημειώνει το Reuters, η FSB έδωσε εύσημα για την αποκάλυψη της συνωμοσίας στην Υπηρεσία Ομοσπονδιακών Φρουρών, αρμόδια για την ασφάλεια της ρωσικής ηγεσίας.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024