Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Νέα ρωσική επιδρομή στο Κίεβο με «τουλάχιστον 3 νεκρούς, ανάμεσά τους 2 παιδιά»

Ουκρανία: Νέα ρωσική επιδρομή στο Κίεβο με «τουλάχιστον 3 νεκρούς, ανάμεσά τους 2 παιδιά»

Τουλάχιστον τρεις νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, είναι ο τραγικός απολογισμός, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, της νέας ρωσικής επίθεσης στο Κίεβο.

Νέα ρωσική νυχτερινή αεροπορική επιδρομή είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο παιδιά, και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις σε ανατολικό προάστιο του Κιέβου, ανακοίνωσαν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Πέμπτη ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο και οι στρατιωτικές αρχές της πρωτεύουσας της Ουκρανίας (φωτογραφία αρχείου, επάνω από το Twitter).

Παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και (άλλοι) τέσσερις τραυματίστηκαν στη συνοικία Ντεσνιάνσκι», γνωστοποίησε μέσω Telegram η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου.

«Ανάμεσα στους τρεις νεκρούς στη συνοικία Ντεσνιάνσκι είναι δυο παιδιά (ηλικίας 5-6 και 12-13 ετών)», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο κ. Κλίτσκο επιβεβαίωσε τον απολογισμό, επίσης μέσω Telegram: «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα σωστικά συνεργεία, βρέθηκαν τρεις νεκροί, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, και τέσσερις τραυματίες» σε αυτόν τον τομέα του Κιέβου.

Εγιναν επανειλημμένες ρωσικές επιδρομές με πυραύλους ή/και UAVs-καμικάζι στην ουκρανική πρωτεύουσα την τρέχουσα εβδομάδα. Τη Δευτέρα, ασυνήθιστη επιδρομή κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάγκασε πολλούς κατοίκους να σπεύσουν σε υπόγεια καταφύγια, ιδίως σε σταθμούς του μετρό.

Η στόχευση των Ρώσων

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επικεντρώνουν το τελευταίο διάστημα τις σχεδόν καθημερινές αεροπορικές επιδρομές τους στο Κίεβο, που βάζουν συνήθως στο στόχαστρο τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες με πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs), κι ενίοτε ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, με σκοπό να εξαντλήσουν την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, σύμφωνα με αξιωματικούς, πολιτικούς και ειδικούς.

Αν και η Ουκρανία διαβεβαιώνει πως καταφέρνει ν’ αναχαιτίσει τους περισσότερους πυραύλους και τα περισσότερα UAVs, τα πλήγματα αυτά εγείρουν ερωτήματα. Το Κίεβο βρίσκεται μακριά από τα κύρια μέτωπα του πολέμου και δεν θεωρείται μείζων στρατιωτικός στόχος.

Αξιωματούχοι και αναλυτές εκτιμούν πως στόχοι των επιδρομών είναι να παρεμποδιστεί η προετοιμασία για την αντεπίθεση της Ουκρανίας με σκοπό ν’ ανακαταληφθούν εδάφη και να εξαντληθούν τα πυρομαχικά και γενικότερα τα μέσα της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024