Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Market Pass: Νωρίτερα η πληρωμή του Ιουνίου

Market Pass: Νωρίτερα η πληρωμή του Ιουνίου

Δικαιούχοι του Market pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης

Νωρίτερα θα πληρωθεί το Μarket Pass για τον Ιούνιο στους δικαιούχους της άυλης κάρτας, που κανονικά πληρώνεται κάθε τρεις του μήνα μέχρι και τον Ιούλιο.

Δεδομένου ότι η επόμενη πληρωμή στις 3 Ιουνίου συμπίπτει με ημέρα Σάββατο, οι πληρωμές για το market pass στις άυλες κάρτες χιλιάδων δικαιούχων αναμένεται να γίνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα Παρασκευή 2 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι επέλεξαν κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό έχουν λάβει όλο το ποσό και δεν έχουν να περιμένουν άλλη πληρωμή.

Οι πληρωμές του Market Pass

Η πληρωμές του market pass άρχισαν τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνονται τον Ιούλιο. Οι δικαιούχοι, που είχαν επιλέξει κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, έλαβαν στις αρχές Μαΐου την τελευταία επιδότηση (για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο). Όσοι προτίμησαν την κατάθεση του επιδόματος στην άυλη ψηφιακή κάρτα, το ποσό πιστώνεται κάθε μήνα και απομένουν δύο πληρωμές:

  • στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο
  • στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Δικαιούχοι του Market pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της ΚΥΑ.

Όπως αναφέρεται ρητά, οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Market Pass λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα, στα οποία μπορούν να εξαργυρώνουν οι καταναλωτές τα χρήματα του market pass, είναι:

  • παντοπωλεία,
  • σουπερμάρκετ,
  • κρεοπωλεία,
  • καταστήματα ζαχαροπλαστικής,
  • καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων,
  • αρτοποιεία,
  • διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε διακόσια είκοσι (220) ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά εκατό (100) ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα χίλια (1.000) ευρώ αγορών.

Το Market Pass εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό στις 17 Δεκεμβρίου 2022, ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου 2023 και με την ολοκλήρωσή του, 25 ημέρες μετά (15 Μαρτίου), ενισχύονται από την Κοινωνία της Πληροφορίας περίπου 2,9 εκατ. δικαιούχοι του προγράμματος με 500 εκατ. ευρώ (σε σύνολο εξαμήνου Φεβρουάριος – Ιούλιος 2023).

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024