Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μουρίνιο: «Η ιστορία δεν κερδίζει τελικούς»

Μουρίνιο: «Η ιστορία δεν κερδίζει τελικούς»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού πριν την αναμέτρηση της Ρόμα με τη Σεβίλλη για τον τελικό του Europa League.

«Ναι, μας αξίζει να παίξουμε σε αυτόν τον τελικό». Ο Ζοσέ Μουρίνιο «Special One» -και- των τελικών, με πέντε κατακτήσεις σε ισάριθμες προσπάθειες, μίλησε σήμερα (30/5) στη Βουδαπέστη την παραμονή του τελικού του Europa League εναντίον της Σεβίλλης.

Ο διάσημος Πορτογάλος φρόντισε να επαναλάβει με περίσσια χαρά: «Είμαστε εδώ». Και θέλει πάση θυσία να δώσει τη χαρά μιας ιστορικής νίκης στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης. Σήμερα (30/5), παραμονή του τελικού του Europa League μεταξύ Σεβίλλης και Ρόμα, ο Πορτογάλος προπονητής δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να μιλάει ξανά και ξανά για τα πλεονεκτήματα της ομάδας του:

«Η Ρόμα άξιζε αυτό το στόχο, το ταξίδι ήταν μακρύ, διαφορετικό από αυτό του αντιπάλου μας που προέρχεται από το Champions League. Παίξαμε 14 παιχνίδια για να φτάσουμε εδώ, χωρίς αμφιβολία το αξίζουμε», είπε. Η πολλή προσπάθεια και η πολλή αναμονή μπορεί επίσης να σημαίνουν μεγάλη πίεση, την οποία ο Μουρίνιο ξέρει τον τρόπο να διαχειρίζεται:

«Δουλεύοντας, ακόμα κι αν πραγματικά καταφέραμε να το κάνουμε τις τελευταίες μέρες, δεδομένου ότι προερχόμαστε από μήνες σε πρωτάθλημα, κύπελλα, τραυματισμούς και ταξίδια. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι θέλουμε να παίξουμε αυτόν τον τελικό. Το λέγαμε καιρό και τώρα επιτέλους έρχεται. Δουλέψαμε για να είμαστε σε θέση να μπορέσουμε να παλέψουμε για αυτόν τον τίτλο», ανέφερε.

Ο Μουρίνιο είπε ότι η ιστορία δεν κερδίζει τελικούς. «Ο προπονητής της Σεβίλλης, Μεντιλιμπάρ, σκέφτεται διαφορετικά. Πιστεύει ότι η ομάδα του είναι φαβορί γιατί η ιστορία την κάνει φαβορί. Το σέβομαι αλλά δεν συμφωνώ. Είμαστε εδώ γιατί το αξίζαμε. Είναι αλήθεια, έχουν ιστορία και εμπειρία που εμείς δεν έχουμε.

Για αυτούς ένας ευρωπαϊκός τελικός είναι σχεδόν φυσιολογικός, για εμάς ένα εξαιρετικό γεγονός, καθώς και για τους φιλάθλους μας για τους οποίους είναι κάτι αξέχαστο. Αλλά αύριο, όταν ξεκινήσει ο αγώνας, δεν θα υπάρχει ιστορία, απλά θα είμαστε εκεί».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Σεβίλλη είναι μια μεγάλη ομάδα, στην πραγματικότητα δύο μεγάλες ομάδες δεδομένου ότι έχει 25-26 παίκτες του υψηλότερου επιπέδου που προσφέρουν πολλές επιλογές. Άλλωστε ο προϋπολογισμός τους δεν είναι σαν τη δική μας. Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι δεν ξέρουν τους παίκτες μου και δεν ξέρουν την ομάδα μου ως ομάδα. Είμαστε εδώ».

Στη συνέχεια, μιλήσαμε για το «τρεμπλ» με την Ίντερ και τον αποχαιρετισμό για να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα μπορούσε να συμβεί ξανά; Αυτή τη φορά ο πορτογάλος προπονητής πρόσθεσε κάτι νέο: «Το μέλλον; Ρωτήστε τον Μεντιλιμπάρ, αφού δεν έχει συμβόλαιο και είναι σε μια πιο περίπλοκη κατάσταση από τη δική μου. Όσο για μένα, είναι μεταξύ εμένα και της ομάδας, ξέρουν τι σκέφτομαι.

Μίλησα με τους δύο αρχηγούς μου και με ρώτησαν κάτι παρόμοιο. Τους απάντησα αντικειμενικά, ξέρουν τι θέλω. Είναι διαφορετικό από την Ίντερ γιατί εκείνη την εποχή δεν είχα υπογράψει ακόμα με τη Ρεάλ, αλλά όλα είχαν γίνει. Τώρα δεν έχω καμία επαφή με άλλους συλλόγους. Σκέφτομαι το αύριο και τι θέλουμε να κάνουμε, γιατί θέλουμε να παίξουμε. Είμαστε εδώ».

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024