Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέραμα: Βράζει η οργή στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη - Μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων μετά το εργατικό δυστύχημα

Πέραμα: Βράζει η οργή στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη – Μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων μετά το εργατικό δυστύχημα

Για εργοδοτικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της ζώνης μετά τον θάνατο του 47χρονου συναδέλφου τους. Καταγγέλλουν εντατικοποίηση της εργασίας και κενά στην ασφάλεια που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές

Συγκέντρωση στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας μετά το νέο εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έναν 47χρονο εργάτη, πατέρα δύο παιδιών, ενώ αποφάσισαν τη συνέχεια των κινητοποιήσεων με την προκήρυξη νέας απεργίας για αύριο Τετάρτη και το κάλεσμα σε συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στις 18:30 στον ηλεκτρικό στο Πέραμα.

Ο Σταύρος Τουμανίδης πρόεδρος των ναυπηγοξυλουργών έκανε λόγο για προδιαγεγραμμένο έγκλημα καθώς όπως είπε η εντατικοποίηση της δουλειάς σε συνδυασμό με τους ανύπαρκτους ελέγχους και τα κενά ασφαλείας θα οδηγούσε αναγκαστικά σε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, ενώ κάλεσε τους συναδέλφους του να μετατρέψουν τη θλίψη τους σε οργή και να αγωνιστούν με το σωματείο προκειμένου να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Εκ μέρους του συνδικάτου μετάλλου ο πρόεδρος, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μίλησε για τους ελέγχους που μένουν πολλές φορές κενό γράμμα καθώς όπως είπε «δεν μπορεί ο ελεγκτής (τεχνικός ασφαλείας) να είναι υπάλληλος του ελεγχόμενου. Πρέπει οι τεχνικοί ασφαλείας να δηλώνονται στο λιμεναρχείο και να διορίζονται με λίστα από το λιμεναρχείο δεν μπορεί να είναι υπάλληλοι των ελεγχόμενων. Έτσι θα έχουν και ευθύνη αν ελέγχουν ή όχι».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μάρκος Κούμαρης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που θύμισε τις απεργίες των εργατών για τα ζητήματα ασφάλειας. Είχαμε πάει στο υπουργείο και είχαμε επισημάνει τους κινδύνους. Για άλλη μία φορά έκλεισαν τα μάτια τους και τα αυτιά τους. Οι ναυτεργάτες έχουν πολύ πικρή πείρα και τώρα πρέπει ο αγώνας ο δικός σας να γίνει αγώνας όλης της περιοχής για να μην έχουμε άλλους νεκρούς. Δεν είναι αυτό κανονικότητα, να πηγαίνουμε στη δουλειά και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε. Ο λαός της περιοχής θα αγκαλιάσει αυτόν τον αγώνα και το ΕΚΠ θα είναι δίπλα σας, γιατί κάθε ένας που χάνεται είναι σαν να χάνονται όλοι».

Ο Άκης Αντωνίου πρόεδρος του παραρτήματος του συνδικάτου μετάλλου στον Πειραιά μίλησε για κλασσική περίπτωση εργατικού δυστυχήματος που κάποιος βάζει στη ζυγαριά το κέρδος και την ασφάλεια και οι εργαζόμενοι γίνονται θυσία. «Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι», σημείωσε, «και όχι αυτή που παρουσιάζει η κυβέρνηση» και κάλεσε σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος για να μπει «χαλινάρι σε εργολάβους και εφοπλιστές».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024