
Φίδι προκάλεσε πανικό στο Αγρίνιο
Πολίτες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική
Μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από την πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, ένα φίδι έκανε την εμφάνιση του.
Σύμφωνα με το agriniopress.gr, πολίτες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική που συνεργάζεται με δημότη εθελοντή που ασχολείται με την διάσωση της άγριας ζωής.
Επειδή αυτήν την εποχή φίδια κάνουν την εμφάνισή του και μέσα στον αστικό ιστό συνίσταται τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται αφού συνήθως πρόκειται για λαφιάτες, που είναι άκακοι και να ενημερώνουν την Π.Υ. για την απομάκρυνση τους.
Σύμφωνα με τον εθελοντή και συνεργάτη της ΑΝΙΜΑ Ν. Πατερέκα, επρόκειτο τελικά για Λιμνόφιδο (Natrix tessellata) που αλλάζει δέρμα. Από το καταστατικό των περιστατικών που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια έχει καταγραφεί άλλη μία περίπτωση του ίδιου είδους φιδιού μέσα στο κέντρο του Αγρινίου: «Είναι ένα ζώο το οποίο μεταφέρθηκε με κάποιο αυτοκίνητο από κάποια περιοχή που έχει κοντά υδροβιότοπο και δυστυχώς χωρίς να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης κατέβηκε μέσα στην πόλη. Φίδια ζουν στην πόλη του Αγρινίου όπως είναι γνωστό και εκμεταλλεύονται τον αστικό ιστό για να επιβιώσουν / κάποια μεταφέρονται από την εξοχή με αυτοκίνητα κάποια άλλα όχι σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία».

- Αντβέρπ – Ολυμπιακός: Ωραία ενέργεια από τον Ζέλσον, ο Φίλης αστοχεί για λίγο (vid)
- Έρχεται το «Ali G: Who Iz I?» με το αγενές αγόρι Σάσα Μπάρον Κοέν
- Σταύρος Γεωργίου: Νέα βίντεο ντοκουμέντα του 28χρονου μετά τη δολοφονία του ποινικολόγου
- Ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Σεμπάστιαν Παλάσιος: «Έρχομαι σε ομάδα με μεγάλη δυναμική»
- Σε ποια περιοχή έπεσε η περισσότερη βροχή σήμερα – Πάνω από 55.000 κεραυνοί σε όλη τη χώρα
- Φωτιά σε προαύλιο χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης στο Μαρκόπουλο


