Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι: Η παράδοση μαχητικών F-16 θα στείλει ηχηρό μήνυμα στη Ρωσία

Ζελένσκι: Η παράδοση μαχητικών F-16 θα στείλει ηχηρό μήνυμα στη Ρωσία

Μείζον θέμα για την Ουκρανία χαρακτηρίζει ο πρόεδρός της την επίσπευση της εκπαίδευσης των πιλότων και της παράδοσης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τη Δύση.

Η παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στη Ρωσία ότι μόνο χαμένη μπορεί να βγει από αυτόν τον πόλεμο, τόνισε απόψε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook), εκφράζοντας την ελπίδα να ληφθούν το συντομότερο δυνατόν οι αποφάσεις από τους συμμάχους.

«Πιο αδύναμη» η Ρωσία

«Το πρώτο ουκρανικό F-16 θα είναι ένα από τα ισχυρότερα μηνύματα της διεθνούς κοινότητας ότι η Ρωσία μπορεί μόνο να χάσει εξαιτίας της επιθετικότητάς της. Θα είναι πιο αδύναμη και περαιτέρω απομονωμένη», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Το μείζον θέμα είναι η επίσπευση της εκπαίδευσης (των πιλότων) και της παράδοσης (των μαχητικών αεροσκαφών) – δηλαδή ο χρόνος που θα μεσολαβήσει από τη λήψη των αποφάσεων μέχρι την ουσιαστική υπεράσπιση των αιθέρων μας», σημείωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ζήτημα εμπλοκής του ΝΑΤΟ

Η παράδοση μαχητικών F-16 στην Ουκρανία θα ήγειρε ζήτημα εμπλοκής του NATO στην ένοπλη σύρραξη, τόνισε τη Δευτέρα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ.

«Δεν υπάρχουν υποδομές για να επιχειρήσουν F-16 στην Ουκρανία, ούτε ο απαιτούμενος αριθμός πιλότων και συντηρητών», σημείωσε ο κ. Αντόνοφ και έθεσε το ερώτημα «Τι θα συνέβαινε εάν τα αμερικανικά μαχητικά απογειώνονταν από αεροπορικές βάσεις του NATO, και στα χειριστήρια βρίσκονταν ξένοι ‘εθελοντές’;».

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024