Αρκούδα στον Χορτιάτη: «Είδα μια καφέ ράχη και τρομοκρατήθηκα» λέει ο άνθρωπος που «συνάντησε» το ζώο
Η αρκούδα έχει εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές όπως το Ασβεστοχώρι και το Τριάδι.
Για πρώτη φορά κατέβηκε αρκούδα στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρουν μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» που βρίσκονται από προχθές στα ίχνη της στο Χορτιάτη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, τα μέλη της ενημερώθηκαν το πρωΐ της περασμένης Τρίτης από μελισσοκόμο της περιοχής του Χορτιάτη για ζημιά στα μελίσσια του. Μετά από αυτοψία στο πεδίο επιβεβαιώθηκε ότι η ζημιά έχει γίνει από αρκούδα καθώς βρέθηκαν ίχνη και γενετικό υλικό (τρίχες) το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση DNA.
Μάλιστα ένα ζευγάρι έκανε βόλτα όταν είδε μια καφέ ράχη λίγο πιο μακριά του και άκουσε βήματα.
Ο αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην ΕΡΤ δήλωσε ότι τρομοκρατήθηκε όταν μαζί με τη φίλη του άκουσαν γρυλίσματα πολύ κοντά τους. Το ζευγάρι είχε πάει για πεζοπορία στην περιοχή του Χορτιάτη. Η αρκούδα έχει εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές όπως το Ασβεστοχώρι και το Τριάδι.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Πάνος Στεφάνου, δήλωσε ότι πρόκειται για αρσενική αρκούδα μάλλον νεαρή και ότι καμία αρκούδα δεν είναι επικίνδυνη αν δεν την ενοχλήσουμε και της αφήσουμε οδό διαφυγής.
Δείτε το βίντεο:
- ΠΑΣΟΚ: Συνήγορος του Φραπέ η ΝΔ – Η σιωπή του προστίθεται στην προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Δώρο Χριστουγέννων – Επιδόματα: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές
- Σάλος στη Σερβία για το συμβόλαιο του Ομπράντοβιτς στην Παρτιζάν
- Το «παραλήρημα» της ΑΙ απειλεί την ψυχική υγεία – Αμερικανοί εισαγγελείς προειδοποιούν τις Big Tech
- Καίτη Γκρέυ: Ο γιος της κατέθεσε αγωγή για ακύρωση της διαθήκης
- Μοτοσικλετιστής παρέσυρε αστυνομικό στην Αττική Οδό προσπαθώντας να διαφύγει – Βίντεο ντοκουμέντο
