Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης για το dentist pass σε παιδιά - Ξεκίνησε το πρόγραμμα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης για το dentist pass σε παιδιά – Ξεκίνησε το πρόγραμμα

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο παιδιών

Ξεκίνησε από χθες το βράδυ το dentist pass, το προληπτικό πρόγραμμα οδοντιατρικής για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών, ανέφερε σήμερα Τετάρτη ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Είναι ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν πολλά άλλα τέτοια προγράμματα.

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στο εκλογικό αποτέλεσμα ενώ σχολίασε και τις δημοσκοπήσεις.

Τι περιλαμβάνει το Dentist Pass

Το Dentist Pass περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο για έλεγχο της στοματικής υγιεινής του παιδιού, φθορίωση δοντιών και καθαρισμό. Επίσης, τα παιδιά και οι γονείς τους θα λάβουν ενημέρωση και οδηγίες για την καλή στοματική υγιεινή.

Το επίδομα θα χορηγηθεί στον έναν από τους δύο γονείς, ο οποίος θα πρέπει να μπει στο gov.gr για να εκδώσει την κάρτα χρηματοδότησης (dentist pass). Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει τον Μάιο και αφορά τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Η διαδικασία μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος.

Το ποσό που έχει οριστεί για κάθε παιδί είναι στα 40 ευρώ.

Στην ηλεκτρονική αίτησή τους οι γονείς θα πρέπει να συμπληρώσουν:

  • Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)
  • Τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος
  • Διεύθυνση e-mail
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου

Στη συνέχεια η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα εξαργυρώνεται στα POS των οδοντιατρείων.
Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους.

Έρευνα

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα (2019) που διενεργήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, τρία στα πέντε παιδιά ηλικίας 5 ετών είχαν τερηδόνα στα δόντια, ενώ μόνο το 0,7% των ενηλίκων ηλικίας 35-44 ετών είχε υγιή δόντια.

Μάλιστα, με αφορμή τα δεδομένα αυτά, οι εκπρόσωποι του κλάδου είχαν κάνει λόγο για δραματική επιδείνωση της στοματικής υγείας των Ελλήνων κατά την τελευταία 10ετία. Και προειδοποίησαν ότι η κακή στοματική υγεία συσχετίζεται με σειρά νοσημάτων που αφορούν τη γενική υγεία του ανθρώπου.

Για τον λόγο αυτόν το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται: 1. Ελεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού. 2. Φθορίωση δοντιών. 3. Καθαρισμός. 4. Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς.

Τι είπε για τις εκλογές

Όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα και τις νέες εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ότι «θα τρέξουμε σε όλη την Ελλάδα για να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επιτρέπεται ένα χαμόγελο για το πολύ καλό ποσοστό, αλλά από Δευτέρα ξεκινήσαμε πάλι τη σκληρή δουλειά».

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι η ΝΔ θα κινηθεί με την ίδια στρατηγική που κινήθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, πράγμα που δεν είχε η αντιπολίτευση.

Για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έπεσε μέσα στην παγίδα που η ίδια έστησε στους δημοσκόπους.

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι ότι ο κόσμος έχει απορρίψει την τοξικότητα, «είμαστε σε έναν άλλο ιστορικό κύκλο και ο κόσμος θέλει να ακούσει διαφορετικά και συγκεκριμένα πράγματα».

Υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση θα επιδιώξει συναίνεση και συνεργασία με άλλα κόμματα και στη συνταγματική αναθεώρηση και σε άλλα θέματα.

Κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ δεν θα εμπλακεί σε καμία περίπτωση στο τι γίνεται μέσα σε άλλα κόμματα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024