
Μητσοτάκης: Σας επιστρέφω το απόγευμα τη διερευνητική εντολή – Καμία προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης
Επιστρέφει το απόγευμα τη διερευνητική εντολή που έλαβε το μεσημέρι της Δευτέρας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κάλπες στις 25 Ιουνίου ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο λαμβάνοντας τη διερευνητική εντολή, όπως προτάσσει το Σύνταγμα, για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το απόγευμα θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή καθώς δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης όπως είπε.
Ζήτησε μάλιστα οι κάλπες των δεύτερων εκλογών να στηθούν στις 25 Ιουνίου, αντί για τις 2 Ιουλίου. «Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση μια σταθερή κυβέρνηση με προοπτική 4ετίας. Όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα»
Χαρακτήρισε δε τις χθεσινές εκλογές ως προωθητικό βήμα ωριμότητας για τη Δημοκρατία.
Ειδική αναφορά έκανε στην αύξηση του ποσοστού συμμετοχής στις εκλογές και στην ψήφο του απόδημου ελληνισμού.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, ότι η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και επέμενε ότι «το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά».
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι το Σύνταγμα είναι σαφές και εκτίμησε ότι όλοι θα συμβάλουν με την τήρηση των διαδικασιών για να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε εάν θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
- Υπάρχουν και κερδισμένοι στον πόλεμο στο Ιράν: Εταιρείες και τράπεζες είδαν την κρίση ως ευκαιρία
- «Chios Pass 2026» – «Kythira Pass 2026»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
- Εν αναμονή της απάντησης του Ιράν οι ΗΠΑ – Πάνω από 30 νεκροί στον Λίβανο και ισραηλινές επιδρομές στη Δ. Όχθη
- Σκάνδαλο κατασκοπείας στο αγγλικό ποδόσφαιρο, για… 200.000.000 λόγους!
- Από πότε οι ταπεινές σαρδέλες έγιναν talk of the town;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου


