Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Live: Η επόμενη μέρα των εκλογών - Ολες οι εξελίξεις

Live: Η επόμενη μέρα των εκλογών – Ολες οι εξελίξεις

Μετά την ευρεία εκλογική νίκη της ΝΔ φαίνεται πως επισπεύδεται κατά μια βδομάδα η ημερομηνία των δεύτερων εκλογών,

Μετά την ευρεία νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 21η Μαΐου, φαίνεται πως η ημερομηνία των δεύτερων εκλογών επισπεύδεται κατά μια εβδομάδα.

Η επίδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άνοιξε τον δρόμο για το «ραντεβού» Μητσοτάκη με την Πρόεδρο, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Μια διαδικασία που αναμένεται να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Όλες οι εξελίξεις

19:20: Γιατί η ΝΔ «σάρωσε» τον ΣΥΡΙΖΑ; Οι κοινωνικές συμμαχίες και το ερώτημα της ηγεμονίας. Διαβάστε την ανάλυση από το in εδώ.

18:48: Σκληρή ήταν η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα. «Θα μείνετε στη μνήμη ως αυτός που έδωσε το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, η Χαριλάου Τρικούπη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

18:34: Ποια δύο αδέρφια μπαίνουν στη Βουλή με διαφορετικά κόμματα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

17:58: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τηλεφωνικά τη διερευνητική εντολή. Την Τρίτη θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, όμως, δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

17:30: Δύο είναι τα ζητούμενα των επόμενων εκλογών σύμφωνα με τον ειδικό αναλυτή εκλογών και συγγραφέα, Ανδρέα Δρυμιώτη. Η μάχη ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και το αν θα κρατήσει το ποσοστό της η ΝΔ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

17:10: Ο Αλέξης Τσίπρας, ανάμεσα σε άλλα, δήλωσε: «Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη. Και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

17:05: Σκληρή τοποθέτηση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη έκανε η Δήμητρα Λιάνη. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα άφηνε τον Ανδρουλάκη ούτε τα κορδόνια να του δέσει», είπε χαρακτηριστικά η κ. Λιάνη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

16:56: Τι είπαν για τα αίτια της ήττας στο ΕΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Την Τετάρτη συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

16:41: Πέρασε η «ψεκασμένη» στρατηγική Βελόπουλου. Κατέγραψε υψηλά ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

16:22: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή μετά την επικοινωνία που αναμένει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

16:05: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είμαστε εν αναμονή των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

16:00: Με μια ανάρτηση στο Twitter ο Ανδρέας Λοβέρδος ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, στην πρώτη του αντίδραση μετά τη μη επανεκλογή του. Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπέστη μία προσωπική ήττα, καθώς δεν εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά στην πολιτική του πορεία, παρόλο που τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στην επικράτεια σημείωσαν σημαντική άνοδο.

15:47: «Ο λαός μίλησε, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, ο αγώνας όμως συνεχίζεται», ήταν το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος επανεξελέγη στην Αχαΐα με 22.223 ψήφους στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως ήρθε η ώρα «η Δημοκρατική Παράταξη να αναδειχθεί ξανά ο γνήσιος εκφραστής των αγώνων και των ονείρων του ελληνικού λαού.

14:52: Την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων εξηγεί ο Γιάννης Τσίρμπας, επίκουρος καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο καθηγητής απαντάει στα ερωτήματα, αν ψηφίζουμε «εκδικητικά» και αν διαμορφώνουμε πολιτική άποψη πλέον από τα social media.

13:58: Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά, και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, στους οποίους επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα.

13:52 Στον Αλέξη Τσίπρα τηλεφώνησε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Τον ενημέρωσε πως θα παραδώσει την εντολή το απόγευμα σήμερα Δευτέρα και για την πρόθεσή του οι δεύτερες εκλογές να διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου.

13:45 «Όλα πήγαν για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πάρα πολύ καλά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Έχουμε αγώνα όμως μπροστά μας και συνεχίζουμε δυναμικά. Οι νίκες δεν χαρίζονται, οι νίκες κερδίζονται. Έχουμε ένα μήνα μπροστά μας, θα αγωνιστούμε με αξιόπιστο λόγο, με προοδευτικό λόγο για να έχουμε μία πολύ μεγάλη νίκη και να υπάρξει μια ισχυρή προοδευτική εναλλακτική», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

13:30 Σταθερή παραμένει η εικόνα των κομμάτων σε ποσοστά και έδρες, με ενσωματωμένα σε ποσοστό 99,68% τα εκλογικά τμήματα και συμμετοχή 60,92% επί των 9.932.041 εγγεγραμμένων.

13:15 Στο 16% ανέρχεται αθροιστικά το ποσοστό των κομμάτων που έμειναν εκτός  Βουλής. Το ποσοστό αυτό, αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ στη μεταπολίτευση.

Στις εκλογές, τον Μάιο του 2012, το ποσοστό των λοιπών κομμάτων είχε εκτοξευθεί στο 19,02% που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό τουλάχιστον από το 1974 έως σήμερα.

12:49 Την πρόθεσή του να επιστρέψει σήμερα το απόγευμα τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

12:30 Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να λάβει τη διερευνητική εντολή.

12:22 Οι έδρες των κομμάτων σύμφωνα με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων σε 21.638 από τα 21.707 εκλογικά τμήματα.


12:09  Στις 12:30 η συνάντηση Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και την ανακοίνωση από αυτόν της δύναμης των κομμάτων στη Βουλή με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου, θα δεχθεί στις 12:30 στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να του αναθέσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος, όπως ανακοινώθηκε.

12:04 Ο πρόεδρος της Βουλής δίνει στην ΠτΔ τον φάκελο με τα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου.

11:54 Τα τηλεοπτικά ευτράπελα της εκλογικής μέρας. Δείτε το βίντεο

11:45  Η πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται σε λίγη ώρα να κάνει το τηλεφώνημα στον πρωθυπουργού ώστε να  ξεκινήσει με την πρώτη διερευνητική εντολή.

Τις διερευνητικές εντολές θα θα λάβουν οι τρεις αρχηγοί των πρώτων τριών κομμάτων, κατά σειρά ποσοστών του εκάστοτε κόμματος. Ο κάθε αρχηγός έχει τη δυνατότητα να κρατήσει και να αξιοποιήσει  την εντολή έως τρεις ημέρες, ή μπορεί να την παραδώσει και νωρίτερα.

Όσον αφορά τη Βουλή, την 1η Ιουνίου συγκαλείται  σε σώμα και θα γίνει η ορκωμοσία.  Στις 2 Ιουνίου θα ορκιστεί το νέο προεδρείο και αναμένεται το νέο προεκλογικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των νέων εκλογών.

Σε λίγη ώρα στην ΠτΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη ΝΔ το κλίμα είναι πανηγυρικό.  Από νωρίς το πρωί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Μαξίμου και περιμένει το τηλεφώνημά της κ. Σακελαροπούλου ώστε να λάβει την διερευνητική εντολή.

Όπως όλα δείχνουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα την κρατήσει πολύ ενώ μάλιστα προβλέπονται να γίνουν πιο γρήγορα οι εκλογές, συγκεκριμένα στις 25 Ιουνίου.

Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου το κλίμα είναι πολύ βαρύ όπως και η ήττα. Στις 12 η ώρα θα συνεδριάσει το εκτελεστικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα ενώ ήδη γίνεται προσπάθεια ανάληψης της ήττα συνολικά

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας δεν τελείωσε η πολιτική κούρσα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, στόχος είναι μία νέα στρατηγική κα σε γραμμή και σε πρόσωπα με στόχο να  ανακτήσουν τους χαμένους ψηφοφόρους.

Ικανοποίηση στη Χαριλάου Τρικούπη

Στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει ικανοποίηση καθώς κατέγραψε περισσότερες ψήφους από το 2019’. Με το βλέμμα στη δεύτερη κάλπη βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όσον αφορά τις διερευνητικές εντολές, στελέχη του ΠΑΣΟΚ λένε πως δεν συνεργάζονται και ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε ραντεβού στις δεύτερες κάλπες.

11:42 Ο πρόεδρος της βουλής συναντάται με την  Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκείμενου να της δώσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

11:40 Μια εντυπωσιακή επίδοση κατέγραψε ο Νίκος Δένδιας στο Νότιο τομέα της Αθήνας που είναι και η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας καθώς οι εγγεγραμμένοι είναι 607.802. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

11:30 Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Κώστας Τασούλας για να παραδώσει τα τελικά αποτελέσματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

11:05 Ισχυρή άνοδο στη ζώνη των 1.200 μονάδων καταγράφει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο υποδέχεται με τον πιο εμφατικό τρόπο το ξεκάθαρο εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

10:45 Στο αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών αναφέρονται σήμερα Δευτέρα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και την επικράτηση του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με μεγάλη διαφορά.

10:30 Απίστευτο αλλά αληθινό… ξανά! Μόλις μια, ήταν η ψήφος που έλαβε το κόμμα «Δημοσθένης Βεργής ΕΛΛΗΝΕΣ Οικολόγοι».

Με ενσωματωμένα τα αποτελέσματα από το 99,63% των εκλογικών τμημάτων ο Δημοσθένης Βεργής βρέθηκε να παίρνει μόνο μια ψήφο!

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024