Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Moody’s: «Credit positive» μια νέα κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας

Moody’s: «Credit positive» μια νέα κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας

Ποιες παράμετροι στηρίζουν την ανάπτυξη

«Θετικό» για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου η  Moody’s Investors Service, η οποία επί του παρόντος κατατάσσει το χρέος της χώρας στο Ba3. Το 2022, το χρέος της Ελλάδας προς το ΑΕΠ μειώθηκε ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, αυξάνει τις πιθανότητες για μια νέα κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας, υποδηλώνοντας μια συνέχεια στις δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές, που είναι credit positive (πιστωτικά θετικές).

Οι δεύτερες εκλογές

«Η Νέα Δημοκρατία έφτασε σχεδόν στο 41% στις εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα, απέχοντας λίγες μόνο έδρες από την απόλυτη πλειοψηφία. Ωστόσο, δεδομένου ότι όλα τα μεγάλα κόμματα έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο συνασπισμού, πιθανότατα θα διεξαχθεί ένας δεύτερος εκλογικός γύρος στα τέλη Ιουνίου, βάσει εκλογικού νόμου που επαναφέρει το «μπόνους» της πλειοψηφίας»  σχολιάζει ο Στέφεν Ντάικ, Senior Vice President της Moody’s και υπεύθυνος για την Ελλάδα.

Ο Ντάικ υπογραμμίζει ότι η συνεχής έμφαση που δίδεται στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και στην «υγεία» του τραπεζικού κλάδου, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη. Αυτό, σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις για δημοσιονομική προσαρμογή και αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, βελτιώνει τις προοπτικές για περαιτέρω σημαντική μείωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Πηγή: OT.GR

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024