Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές 2023: Μεγάλο το ενδιαφέρον των τουρκικών ΜΜΕ

Εκλογές 2023: Μεγάλο το ενδιαφέρον των τουρκικών ΜΜΕ

Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες για τις εθνικές εκλογές.

Το ενδιαφέρον των τουρκικών ΜΜΕ είναι στραμμένο στις εθνικές εκλογές. Μάλιστα, ο τουρκικός Τύπος αναφέρει μεταξύ άλλων τα σενάρια που θα μπορούσαν να επικρατήσουν μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Η ώρα των εκλογών στη γείτονα: Η Ελλάδα προσέρχεται σήμερα στις κάλπες» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet που γράφει ότι η οικονομία «θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα». «Η Αριστερά στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά κατακερματισμένη και ανίκανη να σχηματίσει ένα συμπαγές μέτωπο ενάντια στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα που προωθεί η ΝΔ» σημειώνεται δε.

«Εκλογικός αναβρασμός στη γείτονα»

Από την πλευρά του, το τουρκικό TRT Haber έγραψε ότι η «ψηφοφορία στην Ελλάδα ξεκίνησε». Σημείωσε, δε, ότι οι δημοσκοπήσεις «δείχνουν ότι κανένα μεμονωμένο κόμμα δεν θα μπορέσει να φτάσει το ποσοστό της αυτοδυναμίας».

«Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Μητσοτάκη, το οποίο βρίσκεται σήμερα στην εξουσία, αναμένεται να έρθει πρώτο» επισημαίνεται δε. «Εκλογικός αναβρασμός στη γειίτονα» είχε γράψει νωρίτερα η Hurriyet.

«Ο Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας του» είχε σημειώσει. «Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πολιτικά κόμματα χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά εργαλεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, το Tik Tok και το Youtube, στις προεκλογικές τους εκστρατείες» συμπληρώνεται.

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Τα διεθνή δίκτυα, από το πρωί μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις από την εκλογική διαδικασία. Από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν οι κάλπες, τα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου μετέφεραν τις εξελίξεις από την Ελλάδα και την εκλογική διαδικασία.

«Έχουμε την προοπτική οι εκλογές να είναι χωρίς αποτέλεσμα και να έχουμε ίσως μια άλλη ψηφοφορία αργότερα το καλοκαίρι. Όποιος κοιμάται εδώ γύρω μάλλον ξύπνησε από τις καμπάνες της εκκλησίας και αυτό θα φέρει περισσότερο κόσμο για να ψηφίσει σε αυτό το σχολείο μέσα στην ημέρα», ανέφερε το BBC.

Το Reuters, το οποίο μάλιστα είχε κάμερες σε διάφορα εκλογικά κέντρα, μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση την ψήφο του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Και το Al Jazeera όμως, στην διαδικτυακή του έκδοση ετοίμασε μια live μετάδοση της εκλογικής ημέρας. Αυτό σημαίνει πως ανεβάζει λεπτό – λεπτό τις εξελίξεις από την Ελλάδα.

Το «Politico» έχει τις εκλογές πρώτο θέμα. Το «Politico» site αναλύει με κάθε λεπτομέρεια τους παράγοντες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών και παραθέτει τα σενάρια της επόμενης ημέρας.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024