Χρήστος Μάτης: Πέθανε ο δημοσιογράφος – Μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο
Ο Χρήστος Μάτης πέθανε μόλις στα 62 του χρόνια.
Την απώλεια του Χρήστου Μάτη θρηνεί η οικογένεια του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ο συνάδελφος πέθανε, σήμερα το απόγευμα, σε ηλικία 62 ετών ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Ο Χρήστος Μάτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961. Πήγε σχολείο στο 57ο Δημοτικό της οδού Αμβροσίου, εκεί που ήταν παλιά τα «λεμονάδικα», και γυμνάσιο και λύκειο στο 4ο της οδού Συγγρού. Σπούδασε στη Νομική Σχολή και κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως καθηγητής ξένων γλωσσών σε φροντιστήρια και διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Εργάστηκε σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης
Υπηρέτησε τον χώρο της δημοσιογραφίας από το 1989 και εργάστηκε σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στα οποία το Ράδιο Παρατηρητής, η ΕΡΤ3, η Μακεδονία, η Εξουσία, η Deutsche Welle, το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, η ΕΓΝΑΤΙΑ τηλεόραση κ.ά. κατέχοντας σε πολλές περιόδους της δημοσιογραφικής του πορείας θέσεις ευθύνης. Από το 1993 εργαζόταν στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη συνέχεια στο ενοποιημένο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στον ραδιοφωνικό του σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».
Ο Χρήστος Μάτης ασχολήθηκε ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση και είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος το 2010 ως επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη». Το 2014 είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του κεντρικού δήμου ως επικεφαλής ανεξάρτητου σχήματος, ωστόσο τελικά κατέβηκε υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Σταύρου Καλαφάτη.
Ήταν παντρεμένος με τη συνάδελφο Σμαρώ Αβραμίδου και πατέρας τριών υπέροχων κοριτσιών.
Η διοίκηση και οι συνάδελφοί του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διαιτησία: Τα φάλτσα υπέρ του ΠΑΟΚ μετά την ανακοίνωση και η πλειοψηφία των Γερμανών
- Ο Τσίπρας έβαλε ψηλά τον πήχη: Nίκη στις εκλογές – Kόμμα και διακήρυξη τον Ιούνιο
- «Θα σε λέω Μαρία»: Οι bijoux de kant αποχαιρετούν το χώρο τους στο Μοναστηράκι με μία παράσταση
- Eurovision 2026: Απόψε στη σκηνή ο Akylas με το «Ferto» – Η Ελλάδα στον πρώτο ημιτελικό
- Οι ανατροπές που φέρνει το χωροταξικό στον τουρισμό σε Airbnb και ξενοδοχεία – Οι αντιδράσεις
- Θυμός: Πως μπορούμε να τον «πετάξουμε» από πάνω μας;
- Βιετνάμ: Φρικτό εργατικό δυστύχημα – Βιομηχανικός τεμαχιστής «ρούφηξε» 34χρονο
- ΜΙΔΑ: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι – Από «κόσκινο» επιδόματα και απαλλαγές ΕΝΦΙΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)











































![Ένας τουρίστας στη Χαβάη πέταξε μια μεγάλη πέτρα σε φώκια – σύμβολο της Λαχάινα – Μετά έγινε viral [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/HH1Ke9QWMAATsaz-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442