Η τελευταία εμφάνιση του 86χρονου Τζακ Νίκολσον ήταν στην ρομαντική κωμωδία του 2010 «How Do You Know» του Τζέιμς Λ. Μπρουκς, με πρωταγωνιστές τους Owen Wilson και Reese Witherspoon.

Αφού έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για 18 ολόκληρους μήνες, ο θρύλος του Χόλυγουντ, Τζακ Νίκολσον, έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση. Ο Νίκολσον παρακολούθησε έναν αγώνα των Λος Άντζελες Λέικερς με τους Ντένβερ Νάγκετς το Σάββατο, μαζί με τον γιο του, Ρέι Νίκολσον.

Η άνοια και η αποκαρδιωτική εικόνα του ηθοποιού

Ο ηθοποιός απέφευγε εδώ και χρόνια να απαντήσει τις φήμες ότι έχει αποσυρθεί από την υποκριτική, καθώς παλεύει με την άνοια και δεν μπορεί να θυμηθεί τις ατάκες του. Τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το dailymail.co.uk, ανώνυμος φίλος του δήλωσε ότι ενώ ο Νίκολσον ήταν σε καλή φυσική κατάσταση σωματικά, «το μυαλό του έχει χαθεί».

Πάντως, η εικόνα του Τζακ Νίκολσον στον μπασκετικό αγώνα των Λέικερς του Σαββάτου ήταν αποκαρδιωτική. Ο Νίκολσον ήταν ατημέλητος, αξύριστος και με ένα απλανές βλέμμα παρακολουθούσε τον αγώνα, ο οποίος έληξε με σκορ 108 – 119 υπέρ των Νάγκετς  φορώντας ένα μαύρο παλτό και ένα μπλε μπλουζάκι.