Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαφήμιση, στο μετρό, για εστιατόριο με τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου λογοκρίθηκε για γυμνό

Διαφήμιση, στο μετρό, για εστιατόριο με τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου λογοκρίθηκε για γυμνό

Η αφίσα έδειχνε το αναγεννησιακό γλυπτό να κρατάει ένα κομμάτι πίτσα με τη φράση: «Δεν γίνεται πιο ιταλικό».

Λατρεύουν την πίτσα, αλλά, σύμφωνα με διαφημιστικούς κολοσσούς, το όραμα του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου γυμνού είναι πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτό από τους κατοίκους της Γλασκώβης.

Τι ακριβώς συνέβη;

Ένα ιταλικό εστιατόριο στη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας αναγκάστηκε να αλλάξει τις διαφημίσεις του με το παγκοσμίου φήμης γλυπτό, αφού η διαφημιστική επιχείρηση Global Media Group τις μπλόκαρε λόγω του γυμνού Δαβίδ.

Τα σχέδια που ανέθεσε το εστιατόριο Barolo απορρίφθηκαν από τους χώρους του μετρό λόγω ανησυχιών για τη σεμνότητα, σύμφωνα με την Glasgow Herald.

Η αφίσα έδειχνε το αναγεννησιακό γλυπτό να κρατάει ένα κομμάτι πίτσα με τη φράση: «Δεν γίνεται πιο ιταλικό».

Η Global διαχειρίζεται τους χώρους μάρκετινγκ στο πλαίσιο του τμήματος υπαίθριας διαφήμισης- ο όμιλος μέσων ενημέρωσης είναι γνωστός για το χαρτοφυλάκιο διαφόρων ραδιοφωνικών σταθμών, συμπεριλαμβανομένων των Capital, Heart και LBC.

Στη συνέχεια απαιτήθηκε μια πλήρης ανατύπωση των διαφημίσεων με το γλυπτό κομμένο στη μέση για τις αφίσες που θα εμφανίζονταν στο μετρό.

Σοβαρά τώρα;

Ο Mario Gizzi, διευθυντής της DRG Group, η οποία διαχειρίζεται το Barolo και διάφορα άλλα εστιατόρια στη Σκωτία, δήλωσε στη Glasgow Herald: «Πρόκειται για ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο έργο τέχνης. Διδάσκεται στα σχολεία. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν για να το δουν.

»Δεν είμαστε πια στο 1500, αλλά στο 2023. Σοβαρά τώρα συζητάμε ότι οι κάτοικοι της Γλασκώβης δεν μπορούν να αντέξουν να δουν ένα γυμνό άγαλμα;

»Το Barolo έχει να κάνει με την κλασική κουζίνα της Ιταλίας και ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα τέχνης της χώρας – όπως αναφέρει η διαφήμιση, δεν υπάρχει πιο ιταλικό από αυτό».

Δεν είναι η πρώτη φορά

Το άγαλμα ύψους 5,17 μέτρων, το οποίο απεικονίζει έναν γυμνό Δαβίδ – τη βιβλική μορφή που σκοτώνει τον γίγαντα Γολιάθ – δημιουργήθηκε στις αρχές του 16ου αιώνα.

Τον Μάρτιο, η διευθύντρια ενός σχολείου στη Φλόριντα παραιτήθηκε αφού οι μαθητές ενός χριστιανικού, τσάρτερ σχολείου στο Ταλαχάσι έκαναν μάθημα για το άγαλμα του Δαβίδ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας γονέας να διαμαρτυρηθεί ότι τα παιδιά είχαν εκτεθεί σε πορνογραφία.

Η Hope Carrasquilla παραιτήθηκε από διευθύντρια του Tallahassee Classical school αφού το διοικητικό συμβούλιο του σχολείου της είπε είτε να παραιτηθεί είτε να απολυθεί λόγω των παραπόνων των γονέων που έφτασαν μετά την επίδειξη στους μαθητές της έκτης τάξης του γλυπτού του 16ου αιώνα, ενός από τα πιο διάσημα έργα τέχνης της Αναγέννησης.

*Με στοιχεία από theguardian.com

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024