Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτελέσεις στη Σιγκαπούρη: Απαγχονίστηκε δεύτερος καταδικασμένος για διακίνηση ναρκωτικών μέσα σε τρεις εβδομάδες

Εκτελέσεις στη Σιγκαπούρη: Απαγχονίστηκε δεύτερος καταδικασμένος για διακίνηση ναρκωτικών μέσα σε τρεις εβδομάδες

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουμε δύο εκτελέσεις στη Σιγκαπούρη για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι αρχές στη Σιγκαπούρη προχώρησαν σήμερα στον απαγχονισμό ενός άνδρα για διακίνηση ναρκωτικών, η δεύτερη εκτέλεση που γίνεται στην πόλη κράτος σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Ο άνδρας αυτός είχε καταδικαστεί το 2019 για διακίνηση περίπου 1,5 κιλού κάνναβης, δήλωσε ο Κοκίλα Αναμαλάι στέλεχος της τοπικής ένωσης για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων Transformative Justice Collective.

Στη Σιγκαπούρη, μια από τις χώρες με την αυστηρότερη νομοθεσία παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά, η διακίνηση περισσότερων από 500 γραμμαρίων κάνναβης τιμωρείται με θάνατο.

«Εφαρμόστηκε σήμερα η εσχάτη των ποινών εναντίον Σιγκαπουριανού 36 ετών στο σωφρονιστικό κατάστημα της Τσάνγκι», δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών.

Δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα η ταυτότητά του

Το Κεντρικό Γραφείο Ναρκωτικών (CNB) της Σιγκαπούρης ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα η ταυτότητα του άνδρα, έπειτα από αίτημα της οικογένειάς του.

«Ο άνθρωπος αυτός ωφελήθηκε από όλες τις εγγυήσεις που προβλέπονται από τον νόμο και είχε πρόσβαση σε δικηγόρο σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας», πρόσθεσε.

Αίτημα της τελευταίας στιγμής να επανεξεταστεί η υπόθεση και να ανασταλεί η εκτέλεσή του, απορρίφθηκε χθες Πέμπτη, επεσήμανε ο Αναμαλάι.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις υπέρ της κατάργησης της θανατικής ποινής, η Σιγκαπούρη, σημαντικό χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ασίας, θεωρεί ότι παραμένει ένα αποτελεσματικό μέσο αποτροπής της διακίνησης ναρκωτικών.

Η σημερινή ήταν η δεύτερη εκτέλεση που γίνεται φέτος στη Σιγκαπούρη, μετά από αυτή του 46χρονου Τανγκαραζού Σουπιάχ, ο οποίος απαγχονίστηκε στις 26 Απριλίου για τη διακίνηση ενός κιλού κάνναβης.

Δεκατρείς καταδικασμένοι σε θάνατο έχουν απαγχονιστεί στη Σιγκαπούρη μετά την επανέναρξη των εκτελέσεων, τον Μάρτιο του 2022, έπειτα από μια διακοπή περισσότερων από δύο ετών στη διάρκεια της πανδημίας.

Ο απαγχονισμός του Σουπιάχ είχε προκαλέσει αγανάκτηση στο εξωτερικό, με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να υπογραμμίζουν «τα πολλά κενά» στην υπόθεση, αν και η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης είχε δηλώσει ότι η ενοχή του αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επεσήμαναν ότι θα εξακολουθήσουν να ασκούν πιέσεις ώστε η Σιγκαπούρη να καταργήσει τη θανατική ποινή, η οποία δεν έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει τη διάπραξη εγκλημάτων.

«Η έκκληση που απευθύνθηκε στην κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ήταν ισχυρή και ξεκάθαρη σε όλο τον κόσμο και την επαναλαμβάνουμε: η Σιγκαπούρη πρέπει να σταματήσει τις εκτελέσεις», τόνισε χθες Τρίτη η Κατρίνα Ζορέν Μαλιαμάουβ, αξιωματούχος της Διεθνούς Αμνηστίας αρμόδια για τη Μαλαισία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024