Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές στην Τουρκία: «Ο Ερντογάν θα συνεχίσει την πολιτική που ασκεί» λέει ο στρατηγός Φραγκούλης

Εκλογές στην Τουρκία: «Ο Ερντογάν θα συνεχίσει την πολιτική που ασκεί» λέει ο στρατηγός Φραγκούλης

«Η Ελλάδα δεν θα έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα με την Τουρκία» ανέφερε ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης

Ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης κλήθηκε να σχολιάσει τις εκλογές στην Τουρκία. Σύμφωνα με την εκτίμηση του, «Η Ελλάδα δεν θα έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα με την Τουρκία μετά τη διαφαινόμενη νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των εκλογών της 28ης Μαΐου»

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης εκτίμησε ότι πέραν της επιθετικής ρητορικής και των αυξημένων απαιτήσεων που θα διατυπώσει η Τουρκία κατά της Ελλάδας μετά τις εκλογές, η χώρα μας δεν θα φτάσει σε σύρραξη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα»

«Ο Ερντογάν θα συνεχίσει την πολιτική που ασκεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, αφού όλα δείχνουν πως ο Τούρκος πρόεδρος θα πετύχει μια σαρωτική νίκη, μιας και στον πρώτο γύρο επικράτησε του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με διαφορά 4,6%.

Ωστόσο, ο κ. Φραγκούλης πρόσθεσε ότι πέραν της προκλητικής ρητορικής και των αυξημένων απειλών και απαιτήσεων από τη μεριά της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει κάνει άλλες σημαντικές εχθρικές κινήσεις πέραν της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο λέγεται πως αρκετά θέματά τους έχουν προχωρήσει. «Δεν θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα, οφείλουμε όμως να είμαστε σε διάλογο μαζί τους, να υπάρχουν τα ΜΟΕ. Το θέμα είναι να έχουμε εμείς συναίνεση και εθνικό στρατηγικό σχέδιο, γιατί μπορεί ο Ερντογάν να μην φτάσει σε θερμό επεισόδιο, όμως μπορεί να φτάσει στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε ο στρατηγός.

Τι έλεγε η Ακσενέρ στον Κιλιτσντάρογλου

Όσον αφορά τη δυναμική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι οι 10 από τις σεισμόπληκτες περιοχές του έδωσαν ένα πολύ υψηλό ποσοστό, αλλά σε αυτό «φταίει» και η υποτονική αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Άλλωστε, όπως σημείωσε ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, η Μεράλ Ακσενέρ έλεγε στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι «εσύ δεν τραβάς. Τόσα χρόνια προσπαθείς και δεν τα καταφέρνεις». «Ο Ερντογάν συσπειρώνει τη μισή Τουρκία, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Όλα αυτά είναι μια έκπληξη για μας, αλλά όχι για την Τουρκία» σχολίασε ο στρατηγός Φραγκούλης.

Δείτε το βίντεο

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024