Πώς δρούσε η σπείρα που «εξαφάνιζε» supercars – Οι διάσημοι πελάτες θύματα
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μέλος σπείρας που εξαφάνιζε πανάκριβα supercars σε περιοχές της Αττικής.
Θύματα της σπείρας που έκλεβε πολυτελέστατα αυτοκίνητα ήταν κυρίως επιφανείς επιχειρηματίες στη Βούλα και την Γλυφάδα. Από τη λίστα εκείνων, ωστόσο, των οποίων τα αυτοκίνητα έκαναν «φτερά», είναι ο σύζυγος της Καλομοίρας, το αυτοκίνητο του οποίου άγγιζε τις 130.000 ευρώ, αλλά και του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Πέρεζ, ένα Range Rover των 70.000 ευρώ.
«Έπαθα σοκ, λέω ακόμα κοιμάμαι;»
Το πρώτο αυτοκίνητο όμως που έβαλαν στο «μάτι» και έκλεψαν οι «ποντικοί» ήταν το πολυτελές Range Rover του Μηνά Δήμου, πατέρα του Γιάννη Δήμου, ανερχόμενο αστέρι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ο ίδιος περιγράφει στο LIVE NEWS τι είχε συμβεί και πώς δεν ξαναείδε ποτέ το αυτοκίνητό του, αξίας άνω των 75.000 ευρώ.
«Ένα βράδυ το άφησα έξω γιατί την επόμενη ημέρα θα έφευγα διακοπές, κατέβηκα το πρωί να το πάρω και το αυτοκίνητο έλειπε. Δεν πίστευα, λέω ‘κάπου έχω παρκάρει αλλού, το άφησα στο γκαράζ…’, δε θυμόμουν, είχα χαζέψει εκείνη την ώρα, ήταν και πρωί, νωρίς, λέω ‘μπας και κοιμάμαι ακόμη;’. Σαστίζεις. Αυτά τα τρία λεπτά παθαίνεις σοκ. Πάρα πολύ βίαιο».
Έκανε βόλτα & διάλεγε ποιο θα κλέψουν
Ένας 29χρονος Αλβανικής υπηκοότητας που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, είναι εκείνος που τριγυρνούσε στις γειτονιές των νοτίων προαστίων και τσέκαρε ποια πολυτελή αυτοκίνητα ήταν εύκολο να κλαπούν.
Πήγαινε ξανά και ξανά ώσπου να κρίνει ότι το πεδίο είναι ελεύθερο για να επέμβουν οι συνεργοί του και να αρπάξουν τα αυτοκίνητα εν ριπή οφθαλμού.
Όλα έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, αφού τις περισσότερες φορές οι ιδιοκτήτες είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους είτε έξω από τα σπίτια τους, είτε πολύ κοντά σε αυτά.
Οι δράστες, έφταναν με τα πόδια στο αυτοκίνητο που τους είχε υποδείξει ο 29χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Στη συνέχεια, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώντας κλειδί – πασπαρτού, έμπαιναν στο αυτοκίνητο, απενεργοποιούσαν σε δευτερόλεπτα τον συναγερμό και γίνονταν… καπνός.
Τα μέλη της σπείρας, ωστόσο, είχαν προάγει την κλοπή των οχημάτων σε επάγγελμα. Και σαν καλοί επαγγελματίες, ήξεραν ότι αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα ίσως έχουν κρυμμένη συσκευή εντοπισμού
Έτσι, μόλις τα άρπαζαν, τα πάρκαραν σε κοντινή απόσταση και περίμεναν να δουν εάν κάποιος τα εντοπίσει. Όταν βεβαιώνονταν ότι αυτό δε συνέβαινε, τότε τα μετέφεραν στο κρησφύγετό τους.
Τα «έσπρωχναν» στο εξωτερικό
Άλλα δύο υπερπολυτελή αυτοκίνητα είχαν κλαπεί την ίδια περίοδο από τη γειτονιά του Μηνά Δήμου στην Γλυφάδα. Οι Αρχές εκτιμούν πως τα μέλη της σπείρας έχουν ήδη πουλήσει το πολυτελές Range Rover του σε αγορά της Κεντρικής Ευρώπης.
«Πήγα στην αστυνομία, δήλωσα την κλοπή, στους ασφαλιστές, μ’ αυτά, το ένα, το άλλο, το τζάμι του αυτοκινήτου το βρήκαμε κάτω. Ξηλωμένο και πεταμένο κάτω στο πεζοδρόμιο. Το μόνο ευχάριστο είναι και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία, που εξάρθρωσε αυτήν την σπείρα.
»Μου είπαν βέβαια, και η αστυνομία, ότι εκείνο το διάστημα, εκείνη την εβδομάδα, είχαν κλέψει τρία τέτοια αυτοκίνητα Range Rover από τη συγκεκριμένη γειτονιά».
Τα μέλη της σπείρας είχαν αρπάξει συνολικά 9 αυτοκίνητα και είχαν αποπειραθεί να κλέψουν ένα ακόμη, με τη συνολική αξία των οχημάτων να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ.
«Με ομόφωνη απόφαση ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος»
Ο Γιώργος Πατρινός, δικηγόρος κατηγορούμενου, μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για την υπόθεση.
«Απολογηθήκαμε σήμερα και με ομόφωνη απόφαση ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα. Ο πελάτης μου αρνείται την εμπλοκή του. Για τις λεπτομέρειες της δικογραφίας δεν μπορώ να πω πολλά αλλά το αποδεικτικό υλικό ήταν ελλιπές, αξιολογήθηκε και έγινε το αυτονόητο».
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)



















![Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_23_03_511783200164-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442