Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Μαρόκο παρουσίασε την πρώτη εγχώρια μάρκα αυτοκινήτου και ένα όχημα υδρογόνου μαροκινής σχεδίασης

Το Μαρόκο παρουσίασε την πρώτη εγχώρια μάρκα αυτοκινήτου και ένα όχημα υδρογόνου μαροκινής σχεδίασης

Πρεμιέρα για το Μαρόκο: ο βασιλιάς παρακολούθησε την παρουσίαση μοντέλου της πρώτης μάρκας αυτοκινήτων της χώρας και ενός πρωτότυπου οχήματος υδρογόνου μαροκινής σχεδίασης.

Ο βασιλιάς του Μαρόκου προήδρευσε τη Δευτέρα στο Ραμπάτ τελετής παρουσίασης αυτοκινήτου της πρώτης εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας NEO Motors, καθώς και του πρωτότυπου μοντέλου οχήματος υδρογόνου της εταιρείας NamX, που αναπτύχθηκε από μαροκινό πολίτη. Δύο καινοτόμα εγχειρήματα που θα ενισχύσουν την προώθηση του σήματος Made In Morocco και θα εδραιώσουν τη θέση του Βασιλείου ως ανταγωνιστική πλατφόρμα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Πρόκειται για δύο πρωτοβουλίες που εκφράζουν τις κατευθυντήριες γραμμές του Παλατιού, οι οποίες στοχεύουν στον προσανατολισμό του ιδιωτικού τομέα προς παραγωγικές επενδύσεις, ιδιαίτερα σε πολλά υποσχόμενους τομείς αιχμής, στην ενθάρρυνση μιας νέας γενιάς εταιρειών στη χώρα, αλλά και στην ανάπτυξη και προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με έμφαση στον αναδυόμενο τομέα του πράσινου υδρογόνου.

Η εταιρεία μαροκινών κεφαλαίων NΕΟ Motors έχει δημιουργήσει στη, γειτονική στην πρωτεύουσα Ραμπάτ, Αΐν Αουντά, μια βιομηχανική μονάδα κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων που προορίζονται τόσο για την εγχώρια αγορά, όσο και για εξαγωγή, δυναμικότητας 27.000 μονάδων το χρόνο και με 65% βαθμό τοπικής ένταξης. Η συνολική επένδυση προβλέπεται να ανέλθει σε 156 εκατομμύρια ντιρχάμ (14,2 εκατομμύρια ευρώ) και να δημιουργήσει 580 θέσεις εργασίας.

Η τελική έγκριση του πρώτου οχήματος εκδόθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας το Φεβρουάριο του 2023. Η εταιρεία ξεκίνησε την προπαραγωγή και σχεδιάζει να εγκαινιάσει τη βιομηχανική μονάδα τον Ιούνιο του 2023, οπότε θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις, βασιζόμενη κυρίως στο τοπικό δίκτυο προμηθευτών συστημάτων αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει αναπτύξει η χώρα. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της NΕΟ Motors, το όχημα διαθέτει δύο κινητήρες, έναν τρικύλινδρο 82 ίππων και έναν τετρακύλινδρο 115 ίππων.

Το δε πρωτότυπο του οχήματος υδρογόνου HUV (Hydrogen Utility Vehicle) της εταιρείας NamX, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το κορυφαίο ιταλικό γραφείο σχεδιασμού και κατασκευαστή αμαξωμάτων Pininfarina, ενώ το εσωτερικό του οχήματος σχεδιάστηκε από μαροκινά ταλέντα. Θα ανεφοδιάζεται με υδρογόνο από ένα κεντρικό ρεζερβουάρ με έξι αφαιρούμενες κυψέλες καυσίμου, ένα πρωτοποριακό σύστημα που εξασφαλίζει σημαντική αυτονομία και επιτρέπει την αναπλήρωση καυσίμου σε λίγα λεπτά.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης, ο βασιλιάς απένειμε το Μετάλλιο διανοητικής δεξιότητας, στον ιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της NΕΟ Motors, Νασίμ Μπελχαγιάτ, και στον Φαουζί Αναζάχ, πρόεδρο και ιδρυτή της NamX.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024