Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλγα Κεφαλογιάννη στο in: «Οι πολίτες συγκρίνουν και θυμούνται»

Όλγα Κεφαλογιάννη στο in: «Οι πολίτες συγκρίνουν και θυμούνται»

«Καμία μάχη δεν κερδίζεται αν δεν δοθεί», τονίζει η βουλευτής,  υποψήφια στην Α’ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη

Ως «ξεκάθαρη πολιτική θέση» και όχι ως μια αλαζονική στάση χαρακτηρίζει τον στόχο της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας η βουλευτής,  υποψήφια στην Α’ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη και μερικά 24ωρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση εκτιμά ότι οι πολίτες «συγκρίνουν και θυμούνται». Μιλώντας στο in, τονίζει ότι «ποτέ δεν πολιτευτήκαμε με όπλο τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας» ενώ παραδέχεται ότι υπήρξαν αστοχίες στην τετραετία της διακυβέρνησης οι οποίες «εξηγήθηκαν με ειλικρίνεια στους πολίτες».

Η ίδια αναφέρεται στον στόχο για μια «ευημερούσα» Αθήνα καθώς και στην ανάγκη για κίνητρα επανακατοίκησης, για «περισσότερη προσπάθεια για ασφάλεια και αστυνόμευση» και για ανάδειξη του «πολιτιστικού αποθέματος» της πόλης. «Καμία μάχη δεν κερδίζεται αν δεν δοθεί», τονίζει.

Κυρία Κεφαλογιάννη, μερικά 24ωρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση, ποιο είναι για εσάς το πρόταγμα της επόμενης μέρας;   

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης. Οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τελικά εάν ο τόπος θα συνεχίσει να διεκδικεί και να κερδίζει το στοίχημα των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη για να προχωρήσει μπροστά, με ασφάλεια, στο μέλλον. Και θα κρίνουν δύο διαφορετικές θητείες στην οικονομία, στην κοινωνία, στην άμυνα, στην εξωτερική πολιτική, στη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας. Τη θητεία της Νέας Δημοκρατίας και τη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ. Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο για τους πολίτες. Θα προχωρήσουμε μπροστά σε έναν δρόμο σταθερότητας και ασφάλειας ή θα γυρίσουμε πίσω στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια; Μία αυτοδύναμη, ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι για εμάς η απάντηση, και μία εθνική αναγκαιότητα ώστε να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα, αποφασιστικά και ακόμα πιο αποτελεσματικά.

Επιμένετε αποκλειστικά στον στόχο της αυτοδυναμίας. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα τον πετύχετε; Και δεν ανησυχείτε για το ενδεχόμενο να καλλιεργείται τελικά εικόνα υπεροψίας; Για αλαζονεία, ας πούμε, σας κατηγορεί συχνά η αντιπολίτευση… 

Η αυτοδυναμία δεν είναι μια πολιτική εμμονή της Νέας Δημοκρατίας, ούτε φυσικά μια αλαζονική στάση. Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική θέση που στηρίζεται στη διαχρονική μας πεποίθηση ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αποτελεσματικότερες και πιο ωφέλιμες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ιδίως τώρα, σε αυτή τη χρονική περίοδο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη μια κρίση μετά την άλλη. Αυτοδύναμη κυβέρνηση σημαίνει σταθερότητα, ανάπτυξη, πρόοδο και αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι πολίτες.

Κοιτάζοντας πίσω, αν σας ζητούσε ένας ψηφοφόρος της Α’ Αθηνών να κάνετε γρήγορη αυτοκριτική, τι θα του απαντούσατε; 

Η σχέση και η επαφή με τους πολίτες της Αθήνας είναι σταθερή και στηρίζεται πάνω σε δυο αρχές. Στην εμπιστοσύνη και στην ειλικρίνεια. Έτσι πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια, αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο,  καταφέραμε πολλά μαζί, σε όλες τις μικρές ή μεγάλες μάχες που έπρεπε να δώσουμε. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αγωνίστηκε σκληρά να αντιμετωπίσει τις αλλεπάλληλες κρίσεις. Είχε και το θάρρος να κάνει την αυτοκριτική της όταν έπρεπε. Οι όποιες αστοχίες υπήρξαν, εξηγήθηκαν με ειλικρίνεια στους πολίτες. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι τα κάναμε όλα τέλεια. Και εγώ με τη σειρά μου, τίμησα την ψήφο των συμπολιτών μου, ήμουν πάντα παρούσα με διαρκείς παρεμβάσεις πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας. Ο στόχος για μια πρωτεύουσα ασφαλή και ευημερούσα παραμένει ο ίδιος.

Σας ανησυχεί η χαλαρή ψήφος ή και η αποχή;  

Η καθημερινή επαφή που έχω με τον κόσμο μου δείχνει ότι είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος. Γνωρίζει τι διακυβεύεται, αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης και έρχεται να δώσει με την ψήφο του την απάντηση στα βασικά διλλήματα των εκλογών. Παρόλα αυτά όμως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι καμία μάχη δεν κερδίζεται αν δεν δοθεί. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Όσο πιο μεγάλη είναι η νίκη της ΝΔ τόσο πιο κοντά θα είμαστε στον στόχο μας για μια σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Θεωρείτε, άρα, ότι η κυβέρνηση έδωσε πειστικά απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα που απασχόλησαν ή και απασχολούν την κοινωνία – από την οικονομία και την ακρίβεια, μέχρι τα ζητήματα Δικαιοσύνης και θεσμών – ή έπρεπε και πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα; 

Όπως σας είπα και πριν αυτή η κυβέρνηση είχε ένα χαρακτηριστικό. Ποτέ δεν ωραιοποίησε τις καταστάσεις. Πάντα έκανε γενναία αυτοκριτική, όπου και όταν έπρεπε, σε δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε. Ποτέ δεν πολιτευτήκαμε με όπλο τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Για αυτό και οι πολίτες συγκρίνουν και θυμούνται. Ξέρουν τι κάναμε όλα αυτά τα δύσκολα τέσσερα χρόνια μέσα σε ένα περιβάλλον αλλεπάλληλων κρίσεων. Μειώσαμε φόρους και εισφορές, πήραμε μέτρα να στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες, στηρίξαμε το μεσαίο εισόδημα, έχουμε σήμερα μία οικονομία που αναπτύσσεται με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο του μέσου όρου της ευρωζώνης. Δεσμευτήκαμε και κάναμε πράξη ότι θα φέρουμε πολλές ξένες επενδύσεις, ότι θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Επιπλέον, η εθνική μας άμυνα έχει θωρακιστεί όσο ποτέ.  Τι από αυτά μπορεί να κάνει καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ; Τίποτα είναι η απάντηση και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες.

Ποιες θα είναι οι δικές σας προτεραιότητές, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, ειδικά στην εκλογική περιφέρειά σας, την Α’ Αθηνών με τον σκληρό ανταγωνισμό και τα πολλά προβλήματα;  

Όπως πολύ σωστά λέτε η Αθήνα είναι μια πόλη που έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις μπροστά της. Δεν βρισκόμαστε στα δύσκολα και σκοτεινά χρόνια της δεκαετίας του ’10. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Μέσα σε αυτά χρόνια το ιστορικό κέντρο αναγεννήθηκε και έχει γίνει ένας ιδιαίτερα ελκυστικός χώρος με παγκόσμια απήχηση. Υπάρχει μία ραγδαία αύξηση των επενδύσεων, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την οικονομία αλλά και την εικόνα της πόλης. Η τουριστική ανάπτυξη είναι ευπρόσδεκτη. Ωστόσο είναι σαφές ότι πάντα πρέπει να λογίζονται στην εξίσωση και οι κάτοικοι κάθε πόλης. Θέλουμε ένα κέντρο ζωντανό, που να κατοικείται και να φιλοξενεί πολυσχιδή οικονομική δραστηριότητα. Χρειάζονται λοιπόν κίνητρα για να επανακατοικηθεί και ακόμα περισσότερη προσπάθεια για ασφάλεια και αστυνόμευση.  Παράλληλα, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι ο πολιτισμός είναι ο μεγάλος πλούτος της Αθήνας.

Ο σχεδιασμός για την πρωτεύουσα διαχρονικά,  πρέπει να έχει ως βασική στόχευση την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της πόλης. Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θέλουν λύσεις, και βουλευτές που μπορούν να εγγυηθούν δράση, παρουσία και απτά αποτελέσματα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024