Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με 12 νέα ασθενοφόρα θα ενισχυθούν οι δομές Υγείας στη Κρήτη

Με 12 νέα ασθενοφόρα θα ενισχυθούν οι δομές Υγείας στη Κρήτη

Ενισχύεται ο στόλος των ασθενοφόρων στην Κρήτη, με τα 2 πρώτα να παραδόθηκαν ήδη για τις ανάγκες των κέντρων Υγείας.

Παραδόθηκαν τα 2 πρώτα από τα 14 συνολικά ασθενοφόρα οχήματα προνοσοκομειακής φροντίδας για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Η χρηματοδότηση για την αγορά των 14 υπερσύγχρονων 4Χ4 ασθενοφόρων ανέρχεται στα 1.150.000 ευρώ, και προέρχεται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης.

Μέσω της υλοποίησης της πράξης, δημιουργείται ένας σύγχρονος στόλος ασθενοφόρων σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος θα αντικαταστήσει τα ήδη πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, ενισχύοντας και εξασφαλίζοντας το απαιτούμενο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Κέντρων Υγείας (πλην των 4 αστικών) στην Περιφέρεια Κρήτης. α.

Τα ασθενοφόρα θα παραδίδονται σταδιακά και θα ολοκληρωθεί η παράδοση τον Ιούλιο του 2023.

Τα δυο πρώτα ασθενοφόρα παρέλαβαν σήμερα ο Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης και ο Δήμαρχος Μοιρών Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Σε δηλώσεις που έγιναν, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν:

Πηγή φωτογραφίας: Περιφέρεια Κρήτης

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης που εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη: «Στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής παραλαμβάνουμε σήμερα τα 2 πρώτα ασθενοφόρα που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας της ενδοχώρας. Με τον στόλο των 14 συνολικά νέων ασθενοφόρων αναβαθμίζεται, εκσυγχρονίζεται, ο τομέας υγείας στο νησί μας προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών».

Διοικητής 7ης ΥΠΕ Νεκτάριος Παπαβασιλείου: «Με πολύ χαρά παραλαμβάνουμε σήμερα τα 2 από τα 14 ασθενοφόρα, μέσω ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης, την οποία και ευχαριστούμε. Τα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα θα καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής του Σπηλίου στο Ρέθυμνο, και των Μοιρών στο Ηράκλειο. Προς τα τέλη του μήνα θα έχουμε άλλα τέσσερα ασθενοφόρα, στα μέσα του επόμενου θα παραλάβουμε άλλα τέσσερα, και στο τέλος Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η παράδοση των 14 συνολικά ασθενοφόρων».

Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης: «Είναι μια σημαντική ημέρα για εμάς σήμερα, γιατί το ένα ασθενοφόρο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Μοιρών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν για την αγορά των ασθενοφόρων, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριο Παπαβασιλείου. Εξίσου σημαντικό είναι, ότι η δημιουργία του νέου Κέντρου Υγείας στις Μοίρες προχωρεί γρήγορα και μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για να προχωρήσει μετά η δημοπράτηση».

Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης: «Σήμερα έχουμε μια εξαιρετική εξέλιξη για τη δημόσια υγεία στο νησί. Παραλαμβάνουμε ένα ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας Σπηλίου, είχε γίνει μια μεγάλη συντονισμένη προσπάθεια για να πάρουμε το νέο ασθενοφόρο. Η περιοχή πλέον δεν θα έχει πρόβλημα, θέλουμε να δώσουμε μεγάλο βάρος στη πρόληψη, και η πρόληψη είναι τα Κέντρα Υγείας, που πρέπει να θωρακίζονται όσο το δυνατόν καλύτερα.

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024