Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bang & Olufsen Beosound A5: Καθηλωτικός ήχος παντού και για πάντα

Bang & Olufsen Beosound A5: Καθηλωτικός ήχος παντού και για πάντα

Με εκπληκτικές δυνατότητες αναπαραγωγής, υψηλή φορητότητα και το εμβληματικό design του brand στην κορυφαία του στιγμή, το νέο ηχείο της Bang & Olufsen αποτελεί υπόδειγμα σκανδιναβικής σχεδιαστικής αριστείας

Ένα φορητό ηχείο σχεδιασμένο για να διαρκέσει για πάντα: μια φράση που ακούγεται σχεδόν οξύμωρη, παίρνει σάρκα και οστά στο πανίσχυρο Beosound A5, το πιο πρόσφατο «θαύμα» της Bang & Olufsen που διευρύνει τα όρια του εμβληματικού design του brand και παντρεύει την υψηλή τεχνολογία με τις επιρροές από τη σκανδιναβική φύση.

Σχεδιασμένο από το δίδυμο GamFratesi που έλκει την καταγωγή του από τη Δανία και την Ιταλία, το Beosound A5 γεφυρώνει ποιητικά τη βόρεια με τη νότια σχεδιαστική κουλτούρα – και με τον καθηλωτικό ήχο, την αριστοτεχνία και την ανθεκτικότητα που έχουν χαρίσει στην Bang & Olufsen την παγκόσμια φήμη της.

Παρουσιάζοντας το νέο, πανίσχυρο ηχείο, ο αντιπρόεδρος Product Marketing Michael Heriksson δήλωσε ότι «το Beosound A5 συνδυάζει τη σταθερή επιμονή της Bang & Olufsen στο διαχρονικό design με το όραμά μας για ήχο σχεδιασμένο για το μέλλον. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαστήκαμε με τους GamFratesi για πρώτη φορά, για να δημιουργήσουμε δυο μοντέλα ηχείων που αντλούν την έμπνευσή τους από τη σκανδιναβική αισθητική, ενώ ταυτόχρονα φέρουν τη δική τους διακριτή σχεδιαστική υπογραφή».

Τα δυο φινιρίσματα στα οποία διατίθεται το ηχείο, δένουν ιδανικά με κάθε χώρο, χάρη στον minimal σχεδιασμό τους, ενώ η έμπνευσή τους από τη φύση και η ανθεκτικότητά τους τα καθιστά ιδανικό σύντροφο και στους εξωτερικούς χώρους. Αντλώντας τους χρωματισμούς του από τα σκανδιναβικά καλοκαίρια, το Beosound A5 στο φυσικό χρώμα του αλουμινίου, το υφαντό μπροστινό μέρος από ίνες χαρτιού και την ελαφριά λαβή από ξύλο βελανιδιάς δίνει μια νότα φωτός και αισιοδοξίας, ενώ η έκδοση από αλουμίνιο σε μαύρο ανθρακί, με κάλυμμα ηχείου και λαβή από σκούρο ξύλο δρυός παραπέμπει στα χρώματα των δασών το χειμώνα. Και οι δυο εκδοχές, πάντως, αποτελούν την πεμπτουσία της σκανδιναβικής αριστείας.

Νέα ερμηνεία σε ένα εμβληματικό ηχείο

Με προτεραιότητα στον σχεδιασμό του (και) την υψηλή φορητότητα, το Beosound A5 διαθέτει μασίφ δρύινη λαβή που του επιτρέπει να μεταφέρεται εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο, ενώ αποδίδει εξίσου είτε τοποθετηθεί στο πάτωμα, είτε σε ένα ράφι ή το τραπέζι. Η πιστοποίηση IP65 για προστασία από το νερό και τη σκόνη επισφραγίζει το περιπετειώδες πνεύμα του, ενώ οι περισσότερες από 12 ώρες αναπαραγωγής και ο ασύρματος φορτιστής τηλεφώνου που βρίσκεται ενσωματωμένος στο επάνω μέρος του, το καθιστούν το πιο ευέλικτο ηχείο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα η Bang & Olufsen.

Όπως εξήγησε το σχεδιαστικό δίδυμο GamFratesi, «η έμπνευσή μας για το Beosound A5 προήλθε από πολλά ερεθίσματα, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής σειράς Beolit καθώς και των φυσικών υλικών που είναι συνώνυμα με τα χρώματα και τις υφές που βρίσκονται στη σκανδιναβική φύση. Από τα παραδοσιακά ψάθινα καπέλα του Παναμά που φοριούνται στις παραλίες, μέχρι τις δερμάτινες πινελιές των δανέζικων καρεκλών από τη δεκαετία του 1960, μείγματα φυσικών υλικών που συνδυάζονται με πειραματικούς τρόπους ήταν οι οδηγοί μας στο σχεδιαστικό μας ταξίδι».

Οι μαλακές καμπύλες που προκύπτουν οργανικά και τα φυσικά υλικά του Beosound A5 αποτελούν αναφορές στις καμπυλωμένες άκρες και τη λαβή του Beolit 607, που είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το μακρινό 1961. Το ξύλινο φινίρισμα από ξύλο τικ των Beolit 800 και Beolit 1000 που σχεδιάστηκε αρχικά από τον Jacob Jensen στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και τις αρχές της δεκαετίας του ’70 επηρέασαν επίσης τον σχεδιασμό του νέου ηχείου.

Πανίσχυρος ήχος που πάει παντού

Χωρίς αμφιβολία το ισχυρότερο φορητό ηχείο της Bang & Olufsen μέχρι σήμερα, το Beosound A5 παρέχει δυνατό, καθαρό ήχο σε οποιοδήποτε σημείο και αν τοποθετηθεί. Η εγκατάσταση οδηγού τεσσάρων κατευθύνσεων με τέσσερις ψηφιακούς ενισχυτές παρέχει συνδυασμένη ισχύ 280 Watt, η οποία μπορεί να γεμίσει ακόμη και τα πιο μεγάλα δωμάτια με δυναμικό ήχο 360 μοιρών. Έχοντας να επιδείξει 1 x 5,25” Woofer, 2×2” midrange και 1x ¾ tweeter, το Beosound A5 υπερέχει τόσο σε σχεδιασμό όσο και σε ποιότητα ήχου.

Αν και αντλεί την έμπνευση για το design του από τη σειρά Beolit της Bang & Olufsen, οι τεχνολογίες του προέρχονται από τα κορυφαία ηχεία Hi-Fi Beolab 90 και 50 της κατηγορίας. Η τεχνολογία Beamforming, μια καινοτομία που ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στη σειρά Beolab, μεταφέρθηκε στο Beosound A5 επιτρέποντας έλεγχο ήχου με υψηλή ακρίβεια. Χάρη σε αυτή, το Beosound A5 είναι ικανό να παρέχει μια καθηλωτική εμπειρία ήχου που ξεπερνά κατά πολύ κάθε προσδοκία για ένα φορητό ηχείο.

Σχεδιασμένο για να διαρκέσει στον χρόνο

Δεν ήταν μόνο η σχεδιαστική αριστεία και ο ακριβής ήχος που κατέστησαν τη Bang & Olufsen μια από τις πιο διακεκριμένες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως. Τεράστιο ρόλο έχει διαδραματίσει και η επιμονή της στον σχεδιασμό ηχείων που αντέχουν στον χρόνο. Το Beosound A5 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα, έχοντας σχεδιαστεί αρθρωτά, ώστε να μπορεί εύκολα να συντηρηθεί και να επισκευαστεί, αν είναι απαραίτητο, παρατείνοντας τη διάρκεια της ζωής του. Επιπλέον, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να παράγει τα μπροστινά καλύμματα τα οποία μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν στο ηχείο, προσθέτοντας διαρκώς νέα υλικά και χρώματα, ώστε το Beosound A5 να μπορεί να εξελιχθεί συμπορευόμενο με το στυλ και την ταυτότητα του ιδιοκτήτη του μέσα στον χρόνο.

Τα χαρακτηριστικά αυτά εξασφαλίζουν ότι το ηχείο θα συνεχίσει να γεμίζει για πολλά χρόνια τον χώρο του ιδιοκτήτη του με εκπληκτικό ήχο, ενώ θα μπορούσε ακόμη και να αλλάξει χέρια, χωρίς ποτέ να χάσει την πρώτη του αίγλη. Όταν μετά από πολλά χρόνια το Beosound A5 φτάσει πια να αποσυρθεί, μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί, ώστε τα υψηλής ποιότητας μέρη του να χρησιμοποιηθούν εκ νέου στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

Φυσικά, όταν μιλάμε για ένα προϊόν προηγμένης τεχνολογίας, η αντοχή του στον χρόνο δεν κρίνεται μόνο από την ανθεκτικότητα των υλικών και τη διαχρονικότητα του design του. Για αυτό το σκοπό, η Bang & Olufsen έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα λογισμικού Mozart, που παρέχει τις πιο σύγχρονες δυνατότητες ήχου, συνδεσιμότητας και software design. Η πλατφόρμα παντρεύει την κληρονομιά του παρελθόντος, την τεχνολογία του παρόντος και την καινοτομία του μέλλοντος, εξασφαλίζοντας ότι όλα τα προϊόντα Bang & Olufsen, συμπεριλαμβανομένου του Beosound A5 θα είναι σε θέση να εξελίσσονται ευθυγραμμιζόμενα με τις νέες τεχνολογίες και να ξεκλειδώνουν διαρκώς νέες εμπειρίες ακρόασης, για πολλά ακόμη χρόνια.

Άψογη συνδεσιμότητα

Η ευελιξία του Beosound A5 γίνεται πλήρως κατανοητή μόνο όταν λαμβάνουμε υπόψη μας και τις εξαιρετικές δυνατότητες συνδεσιμότητας που παρέχει στους χρήστες. Μέσα από την πλατφόρμα Mozart, τα ηχεία Beosound A5 μπορούν να συνδεθούν άψογα τόσο μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα στερεοφωνικό σύστημα, όσο και με οποιοδήποτε άλλο ηχείο Bang & Olufsen έχει τη δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα. Επιπλέον, μπορεί να ενσωματωθεί ομαλά σε ένα έξυπνο οικιακό σύστημα Bang & Olufsen, δημιουργώντας μια καθηλωτική εμπειρία ήχου που μεταφέρεται από δωμάτιο σε δωμάτιο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σταδιακά, οι δυνατότητες της πλατφόρμας Mozart θα αυξάνονται, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθεί και η εισαγωγή εξαιρετικά ευρείας ζώνης, που θα επιτρέψει στα ηχεία να ξεκλειδώσουν νέα χαρακτηριστικά, όπως η σύζευξη εγγύτητας (Proximity Pairing) που θα φέρει την επόμενη μέρα στη συνδεσιμότητα. Μέσα από αυτή, δυο Beosound A5 θα μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους αυτόματα, μόλις τοποθετηθούν το ένα κοντά στο άλλο, προσφέροντας μια εντυπωσιακή στερεοφωνική εμπειρία.

Ήδη, το Beosound A5 είναι συμβατό με τα Beolink Multiroom, Airplay 2, Chromecast, Spotify Connect, Bluetooth 5.2 και άλλα, αποδεικνύοντας ότι όταν μιλά για ευελιξία, το εννοεί πραγματικά.

Ανακαλύψτε το νέο Beosound A5.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024