Η τηλεθέαση στη Eurovision – Τα ποσοστά στον μεγάλο τελικό
Πώς τα πήγε στην τηλεθέαση ο μεγάλος τελικός της Eurovision;
Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, η τραγουδίστρια Loreen αναδείχτηκε νικήτρια στη Eurovision με το τραγούδι «Tattoo» 11 χρόνια μετά το συγκλονιστικό Euphoria.
Η Loreen συγκέντρωσε συνολικά 583 βαθμούς (340 από τις κριτικές επιτροπές και 243 από το televoting) και χάρισε στη χώρα της το έβδομο τρόπαιο, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ που διατηρούσε μέχρι σήμερα η Ιρλανδία.
Το τηλεοπτικό κοινό ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη, αφού η Φινλανδία, που κατετάγη 2η, έλαβε από το televoting 376 βαθμούς. Από τις κριτικές, ωστόσο, επιτροπές πήρε μόλις 150. Ήταν αυτή η απόκλιση που κράτησε στη δεύτερη θέση τον 29χρονο Käärijä.
Μπορεί ο Victor Vernicos να αποκλείστηκε στον Β’ Ημιτελικό, ωστόσο, οι Έλληνες που συντονίστηκαν στην ΕΡΤ1 παρακολούθησαν την προσπάθεια του Andrew Lambrou με την Κύπρο, που κατετάγη στη 12η θέση.
Πώς τα πήγε στην τηλεθέαση ο μεγάλος τελικός; Στο γενικό σύνολο, ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2023 σημείωσε μέσο όρο 35,2%, με τα ποσοστά να ανεβαίνουν στο 48,9% στο μισάωρο (01:30 – 02:00).
Όσον αφορά το δυναμικό κοινό, ο μέσος όρος του τελικού της Eurovision 2023 ήταν 36,8%, σύμφωνα με το Zappit, με το υψηλότερο ποσοστό (46,5%) να καταγράφεται στο ίδιο μισάωρο (01:30 – 02:00).
Η τηλεθέαση για Eurovision
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
Eurovision 2023 – 35,2%
ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ
Eurovision 2023 – 36,8%
*Τα στοιχεία τηλεθέασης είναι κατά προσέγγιση, αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων και είναι ενδεικτικά. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.
- «Πυρά» Φάμελλου σε Μητσοτάκη: Είστε ο πρωθυπουργός της ακρίβειας – Ψέμα οι υποσχέσεις για τα έσοδα από τις συμφωνίες
- Bild: «Αναλαμβάνει την Εθνική Γερμανίας ο Κλοπ»
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη μητέρα που κούρεψε την κόρη της μετά από καυγά
- Ξεκινάει η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Παρνασσού
- Ηράκλειο: Νέα βίντεο από την έκρηξη σε αυλή σχολείου – Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι ανήλικοι
- Drone χτύπησε πολυώροφο κτίριο στο Ντουμπάι – Μεγάλη τρύπα στην πρόσοψη από την έκρηξη
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 15 Μαρτίου με συναρπαστικές προσφορές
- Ολυμπιακός: Εκτός και με τη Μονακό ο Βεζένκοφ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442