
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 83-65: Έκαναν το 1-0 οι «ερυθρόλευκοι» και τώρα… Κάουνας
Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 83-65 κι έκανε το 1-0 στους ημιτελικούς της Basket League, με την προσοχή πλέον να στρέφεται στο Final 4 της Euroleague και τον ημιτελικό της Παρασκευής (19/05, 18:00) με τη Μονακό.
Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του κι επικράτησε με 83-65 του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό των playoffs της Basket League στο ΣΕΦ, κάνοντας το 1-0 στη σειρά.
Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ο Σάσα Βεζένκοφ με 21 πόντους, ενώ είχαν εξαιρετική εμφάνιση ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 16π και ο Πίτερς με 13π. Ξεκούρασε τον Σλούκα ο Μπαρτζώκας. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν το βλέμμα τους στον ημιτελικό του Final 4 της Euroleague κόντρα στη Μονακό (19/05, 18:00).
Με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει κατά ριπάς πίσω από τη γραμμή του τριπόντου ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 6 πόντους (5-11) μετά από τρία σερί τρίποντα και ένα λέι απ του Ρένφρο.
Ο Ολυμπιακός μείωσε άμεσα με τον Λούντζη σε 9-11 και λίγο αργότερα ο Βεζένκοφ με καλάθι και φάουλ ισοφάρισε σε 14-14, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά με τον Παπανικολάου ωστόσο ο Χαντς με buzzer beater τρίποντο διαμόρφωσε το 17-19 της πρώτης περιόδου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα ήταν παρόμοια, ο «δικέφαλος» συνέχισε να έχει εντυπωσιακά ποσοστά από τα 6,75μ. Ο Κακλαμανάκης έβαλε ξανά μπροστά με 5 πόντους τον ΠΑΟΚ (19-24) για να απαντήσει με σερί 6-0 ο Ολυμπιακός και να πάρει το προβάδισμα.
Το πρόβλημα με το τρίποντο του ΠΑΟΚ όμως παρέμεινε για τους Πειραιώτες, που στην επίθεση είχαν καλή λειτουργία, κυρίως με τον Πίτερς που έκλεισε το ημίχρονο με 13 πόντους. Ο Βεζένκοφ με 2 βολές έκανε το 42-45, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τους Θεσσαλονικείς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, έχοντας 11/21 τρίποντα.
Ο Ολυμπιακός πάτησε σταδιακά το γκάζι στο δεύτερο μέρος, με τέσσερις γρήγορους πόνους πήρε κεφάλι το σκορ με 46-45 και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Με τον Βεζένκοφ να βρίσκει ρυθμό και να φτάνει τους 21 πόντους σε λιγότερο από 20 λεπτά συμμετοχής, οι Πειραιώτες πήραν διψήφιο προβάδισμα με 63-52 στο τέλος της τρίτης περιόδου, την ώρα που τα ποσοστά του ΠΑΟΚ στο τρίποντο είχαν αρχίσει να πέφτουν.
Ο Μπαρτζώκας άνοιξε το ροτέισον στην τελευταία περίοδο, και οι ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκης πήραν τα ηνία στην επίθεση του Ολυμπιακού, ανεβάζοντας τη διαφορά και πάνω από τους 20. Ο Λαρεντάκης με δύο βολές διαμόρφωσε και το τελικό 83-65.
Τα δεκάλεπτα: 17-19, 42-45, 63-52, 83-65
- «Πού μπορείτε να σκοτώσετε τον Τραμπ» – Βίντεο του ιρανικού Fars δείχνει ευάλωτα σημεία της αυτοκινητοπομπής του
- Μετά την τραυματική ελληνική κρίση, εξακολουθούν οι οίκοι αξιολόγησης να επηρεάζουν τις αγορές;
- «Δεν μου έχουν ξαναφερθεί έτσι – πρόκειται για απαρτχάιντ!» – Τι αναφέρει ο Ρο Κάνα που εγκλωβίστηκε από ισραηλινούς εποίκους
- Θέλει να γνωρίσει τον κόσμο: Η Αντζελίνα Τζολί είναι έτοιμη για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής της
- Μάτι: Στάσεις λεωφορείων στον ήλιο, στη βροχή, στη λήθη
- Gen Z εναντίον AI: Γιατί οι νέοι δεν πείθονται από την «επανάσταση» της τεχνητής νοημοσύνης







