Μάντζος: Η διεκδίκηση των αποζημιώσεων αποτελεί εθνικό αίτημα
«Δεν μας αξίζει μια χώρα φοβική, που δεν διεκδικεί και παραχωρεί συνεχώς έδαφος στη διεθνή διπλωματία», είπε ο κ. Μάντζος
«Η χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Άκη Σκέρτσου – παρά τη σημερινή άτακτη αναδίπλωση- δείχνει την επιδερμική, υποχωρητική προσέγγιση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Αλήθεια, έτσι εννοεί ο κ. Σκέρτσος τη “σωστή πλευρά της ιστορίας”;» αναφέρει με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μάντζος.
«Δεν μας αξίζει μια χώρα φοβική, που δεν διεκδικεί και παραχωρεί συνεχώς έδαφος στη διεθνή διπλωματία», συνέχισε ο κ. Μάντζος, ενώ συμπλήρωσε : «Η διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τις θηριωδίες των ναζί αποτελεί διαχρονικό εθνικό αίτημα. Έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο, ώστε να υπάρξει επιτέλους δίκαιη ικανοποίηση αυτού του αιτήματος, με σεβασμό και ιστορική συνείδηση από την πλευρά της γερμανικής Κυβέρνησης».
«Όσο για τον κ. Σκέρτσο, αν εξακολουθεί να απορεί τι ανήκει πραγματικά στο παρελθόν, τον καλούμε να περιμένει εννέα ημέρες ακόμη», τόνισε καταλήγοντας.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ιράν: Ο Τραμπ αφήνει «χώρο» για διαπραγματεύσεις, αλλά «διατηρεί όλες τις επιλογές στο τραπέζι»
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442