Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ύποπτα SMS της Μυκόνου: «Δεν θα πάμε για δουλειά αν δεν μας πει ο αστυνόμος»

Τα ύποπτα SMS της Μυκόνου: «Δεν θα πάμε για δουλειά αν δεν μας πει ο αστυνόμος»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στην υπόθεση των αυθαιρεσιών στη Μύκονο, που έφερε στο φως αποκλειστικά η έρευνα του in.

Νέα ευρήματα της έρευνας στη μεγάλη υπόθεση αυθαιρεσιών στο νησί της Μυκόνου, που αποκάλυψε το in, έρχονται διαρκώς στο φως της δημοσιότητας.

Όπως προκύπτει από την έρευνα των Αρχών, υπάρχουν νέα στοιχεία για τον αρχιφύλακα στη Μύκονο, για τον οποίο προέκυψαν υπόνοιες ότι ενημέρωνε εργολάβους του νησιού για επικείμενους ελέγχους της αστυνομίας.

Μετά από έρευνα στο κινητό του τηλέφωνο, φέρεται να εντοπίστηκαν ύποπτες επικοινωνίες του, όχι μόνο με αλλοδαπό εργολάβο, αλλά και με συναδέλφους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», θα πρέπει να θεωρείται πιθανή – αν όχι βέβαιη – η διεύρυνση της έρευνας μεταξύ των αστυνομικών που υπηρετούν στην αστυνομική διεύθυνση Μυκόνου.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται στο τέλος Απριλίου, με αφορμή προσπάθεια γυναίκας αστυνομικού να επιδώσει έγγραφο για διακοπή εργασιών που εκτελούνταν σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή.

Η αστυνομικός ζήτησε από τον συνάδελφό της, που είναι αρμόδιος για την τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας, να της στείλει τις συντεταγμένες του κτίσματος προκειμένου να μπορέσει να το εντοπίσει, κάτι που έγινε. Φτάνοντας εκεί, όμως, διαπίστωσε ότι οι δύο εργάτες και ο εργολάβος είχαν προλάβει να εγκαταλείψουν την οικοδομή.

Ειδοποίησε τον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νεαρή αστυνομικός που είχε αναλάβει την επίδοση κατάφερε λίγη ώρα αργότερα να εντοπίσει σε σπίτι κοντά στο εργοτάξιο τόσο τον εργολάβο, όσο και τους δύο εργάτες που απασχολούνταν στην οικοδομή.

Έγινε μια πρώτη έρευνα στο κινητό τηλέφωνο του εργολάβου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε επικοινωνία με στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. και εάν ναι, με ποιον.

Το κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που στο μεταξύ μετέβη στη Μύκονο, διαπίστωσε ότι ο εργολάβος αντάλλασσε πράγματι μηνύματα με αστυνομικό, όχι όμως με εκείνον που ήταν επιφορτισμένος με την τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας, αλλά με έναν αρχιφύλακα που υπηρετεί εδώ και αρκετά χρόνια ως αποσπασμένος στο νησί.

Τα ύποπτα SMS

Σε ένα από τα μηνύματα ο εργολάβος φέρεται να του απευθύνει το ερώτημα «να πάω για δουλειά;» προκειμένου – σύμφωνα με μια εκδοχή – να ελέγξει εάν επίκειται αστυνομικός έλεγχος στην παράνομη οικοδομή ή όχι.

Ο αρχιφύλακας φέρεται να απάντησε ότι δεν βρίσκεται στο νησί και ότι «θα τα πούμε αύριο», με τον εργολάβο εν συνεχεία να ειδοποιεί τους υπαλλήλους του ότι «δεν θα πάμε εάν δεν μας πει προηγουμένως ο αστυνόμος».

Έτσι, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του αρχιφύλακα, όπου εντοπίστηκαν περίπου 20.000 ευρώ σε μετρητά, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Κατασχέθηκε ακόμη το κινητό του τηλέφωνο και εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024