Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρό βρέφος στην Άρτα:  Μόνος του στον ανακριτή ο 37χρονος πατέρας

Νεκρό βρέφος στην Άρτα: Μόνος του στον ανακριτή ο 37χρονος πατέρας

Προσήλθε μόνος του στο ανακριτικό γραφείο, χωρίς τη σύζυγό του.

Ενώπιον του ανακριτή Άρτας οδηγήθηκε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Παρασκευής ο 37χρονος πατέρας που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια του 5,5 μηνών παιδιού του.

Ο 37χρονος πατέρας προσήλθε μόνος του στο ανακριτικό γραφείο, χωρίς τη σύζυγό του.

Το ζευγάρι συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης για πρώτη φορά στο νοσοκομείο για λίγα λεπτά.

Ο 37χρονος πατέρας, ο οποίος είναι σε κατάσταση σοκ, μπήκε με σκυμμένο το κεφάλι στο δικαστικό μέγαρο Άρτας με την απολογία του να εκτιμάται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες.

H πρώτη συνάντηση του ζεύγους

Η 27χρονη μητέρα από την Τετάρτη ζητούσε να δει το σύζυγό της. Μετά από άδεια που δόθηκε από την Αστυνομία, η συνάντησή τους έγινε το πρωί της Πέμπτης σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα.

Βρέθηκαν για πρώτη φορά μετά το χαμό του μωρού τους και έκλαιγαν σφιχτά αγκαλιασμένοι, σε μια στιγμή που λύγισαν όλοι στο νοσοκομείο.

Η πρώτη συνάντηση του ζευγαριού έγινε σε ειδικό χώρο στο νοσοκομείο και κράτησε περίπου 15 λεπτά.

Οι γιατροί έχουν δώσει και στους δύο γονείς άδεια ώστε το Σάββατο να μπορέσουν να παραστούν στην κηδεία του μωρού τους.

Το Σάββατο η κηδεία

Το μεσημέρι του Σαββάτου θα διεξαχθεί η κηδεία του αδικοχαμένου βρέφους.

Η Αστυνομία έχει εκπονήσει μέτρα για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια μεταξύ συγγενών, αν και τα πνεύματα φαίνεται να έχουν ηρεμήσει.

Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι το βρέφος βασανίστηκε επί ώρες από αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, ταχυκαρδία και κυάνωση, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας.

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, που αναμένεται να εκδοθούν σε λίγες ημέρες, εκτιμάται ότι δεν θα συνεισφέρουν περισσότερο στην ιατροδικαστική έρευνα.

«Θέλει να βγει από το νοσοκομείο να τον βρει»

Στην Εισαγγελία Άρτας θα οδηγηθεί σήμερα, Παρασκευή, ο 37χρονος πατέρας για να απολογηθεί.

Την ίδια στιγμή συγκλονίζει το μεγαλείο ψυχής της μητέρας του 5,5 μηνών βρέφους, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έκανε έκκληση να παραστεί κι εκείνη μαζί του στα δικαστήρια.

Οικογενειακή φίλη των τραγικών γονιών έκανε λόγο στο MEGA για ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι.

«Ήταν το πιο αγαπημένο ζευγάρι που ξέρω. Δύο αγαπημένα παιδιά. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που τους συμβαίνει. Μίλησα μαζί της και μου είπε ότι ο άντρας της αγαπούσε πιο πολύ το παιδί από εκείνη», δήλωσε.

Σύμφωνα με την οικογενειακή φίλη του ζευγαριού, η μητέρα σκέφτεται πως μπορεί να στηρίξει τον σύζυγό της, ο οποίος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Το κορίτσι φώναζε συνέχεια ότι ο άντρας της δεν το ήθελε. Ερχόταν από τη δουλειά συνέχεια με δώρα για το μωρό. Το μόνο που θέλει είναι να βγει από το νοσοκομείο να πάει να τον βρει. Είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν σκέφτεται μόνο τον χαμό του παιδιού της, αλλά και του συζύγου της. Στην σκέψη της είναι ο άντρας της. Της έκανα μία αγκαλιά και είπα θα τους στηρίξω και τους δύο».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος του 37χρονου, ο πατέρας ήταν πολύ κουρασμένος την τελευταία περίοδο καθώς η σύζυγό του είχε ένα μικρό ατύχημα τις προηγούμενες ημέρες. Ο 37χρονος δεν συνήθιζε να πηγαίνει το βρέφος στον βρεφονηπιακό σταθμό, ωστόσο λόγω του ατυχήματος της συζύγου του είχε επωμιστεί τα βάρη και τις υποχρεώσεις της οικογένειας.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024