Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών - Ποιοι οι δικαιούχοι

Τέμπη: Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών – Ποιοι οι δικαιούχοι

Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Τις προθεσμίες και τα δικαιολογητικά για τους εμπλεκόμενους φοιτητές στο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στα Τέμπη, οι οποίοι θέλουν να πάρουν μετεγγραφή ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι αιτήσεις για χορήγηση μετεγγραφής/μετακίνησης, θα υποβληθούν από σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου 2023 και ώρα 12:00 έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 και ώρα 15:00.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι υποβολής αίτησης είναι οι φοιτητές που ανήκουν στο άρθρο 1 της υπ’ αριθμ. 43331/Ζ1/12-04-2023 (ΦΕΚ 2578, Β΄) απόφασης του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, «….. α) οι οποίοι επέβαιναν στις αμαξοστοιχίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και β) των οποίων τα τέκνα, οι γονείς, οι αδελφοί και οι σύζυγοι ή συμβίοι απεβίωσαν ή απέκτησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του πενήντα τοις εκατό (50%) εξαιτίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023».

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά για χορήγηση μετεγγραφής/μετακίνησης, υποβάλλονται από τους φοιτητές αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή https://transfer5.it.minedu.gov.gr ή μέσω του αντίστοιχου υπερσυνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια (username και password) που τους έχουν αποδοθεί για σύνδεση σε Ακαδημαϊκές Υπηρεσίες (Ιδρυματικοί κωδικοί).

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφής/ μετακίνησης ηλεκτρονικά, σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) ή Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας (Α.Ε.Α.) ή μετακίνησης σε άλλο τμήμα άλλου Α.Ε.Ι. ή άλλης Α.Ε.Α. του ίδιου επιστημονικού πεδίου, με αυτό του τμήματος στο οποίο έχουν εισαχθεί και εγγραφεί, στον τόπο κύριας ή μόνιμης κατοικίας των ιδίων ή συγγενούς α’ βαθμού ή αδελφού, εφόσον φοιτούν σε Α.Ε.Ι. της ημεδαπής και δεν έχουν υπερβεί τα υποχρεωτικά εξάμηνα φοίτησης για τη λήψη του πτυχίου.

Η μετεγγραφή ή μετακίνηση γίνεται καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφόμενων ή μετακινούμενων φοιτητών.

Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Οι αιτήσεις για χορήγηση μετεγγραφής/μετακίνησης θα γίνουν μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1) Το εισιτήριο ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο αρμόδιου φορέα (Αστυνομία, Νοσοκομείο, Πυροσβεστική κ.λπ.) για την πιστοποίηση των επιβαινόντων στις αμαξοστοιχίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

2) Ληξιαρχική πράξη θανάτου ή απόφαση ΚΕΠΑ για μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του 50% του συγγενούς που απεβίωσε ή απέκτησε μόνιμη αναπηρία.

3) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

4) Το έντυπο Ε1 έτους 2021 του ιδίου, εφόσον ο αιτών/ούσα είναι έγγαμος/η ή άγαμος/η άνω των 25 ετών, ή του γονέα προς απόδειξη της μόνιμης κατοικίας του προστατευόμενου μέλους.

5) Πιστοποιητικό απόδειξης της συγγένειας, εφόσον η αίτηση για μετεγγραφή αφορά στον τόπο της κύριας κατοικίας συγγενούς α’ βαθμού ή αδελφού, καθώς και το έντυπο Ε1 έτους 2021 του συγγενούς συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση αποδοχής της φιλοξενίας.

6) Βεβαίωση εγγραφής στη Σχολή ή στο Τμήμα Προέλευσης.

Μετά την εξέταση των αιτήσεων από την αρμόδια Επιτροπή τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους ενδιαφερόμενους με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσω της πλατφόρμας που υπέβαλαν την αίτηση.

Στέγαση και σίτιση δικαιούχων φοιτητών

Οι αιτήσεις που υποβάλλουν οι δικαιούχοι του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης για στέγαση σε φοιτητικές εστίες και σίτιση στις λέσχες των Α.Ε.Ι. που φοιτούν, γίνονται δεκτές κατά προτεραιότητα. Τα σχετικά δικαιολογητικά ορίζονται από την εκάστοτε ακαδημαϊκή μονάδα και υποβάλλονται στο οικείο Α.Ε.Ι.

Διαβάστε το σχετικό ΦΕΚ, πατώντας ΕΔΩ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024