Η μεγάλη βραδιά του Α΄ Ημιτελικού της Eurovision ξεκίνησε και απόψε (9/5) αναμένεται να ανέβουν στη σκηνή οι πρώτες 15 χώρες που συμμετέχουν φέτος στον διαγωνισμό.

Ο πόλεμος με τη Ρωσία εμπόδισε την Ουκρανία να φιλοξενήσει την εκδήλωση, παρά τον θρίαμβο της ορχήστρας Kalush στην τελευταία διοργάνωση. Το Ηνωμένο Βασίλειο, που ήταν στη δεύτερη θέση με τον τραγουδιστή Sam Ryder, έγινε ο διοργανωτής και το Λίβερπουλ, η πόλη της επιλογής.

Το φετινό σλόγκαν είναι «Ενωμένοι για τη Μουσική» και το λογότυπό του εμφανίζει σημαίες και των δύο χωρών μέσα στην καρδιά.

Το μεγάλο πάρτι της μουσικής λαμβάνει χώρα στη Liverpool Arena και αυτή είναι η ένατη φορά, αριθμός-ρεκόρ, που το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί τον διαγωνισμό, με τελευταία φορά στο Μπέρμιγχαμ το 1998.

Δείτε τα βίντεο από την έναρξη της Eurovision

Φυσικά… στο βίντεο της έναρξης είδαμε τον Βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα, δεν θα γινόταν αλλιώς άλλωστε, μιας και η Eurovision γίνεται στην Αγγλία.

Στη συνέχεια, στη σκηνή κατά την έναρξη είδαμε ένα μικρό αγόρι από το Λίβερπουλ παρέα με ένα μικρό κορίτσι, σαν καθρέφτης ο ένας του άλλου, να χορεύουν στους ήχους του «Electric Dreams».