Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη: Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει την …ΕΛ.ΑΣ.!

Αποκάλυψη: Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει την …ΕΛ.ΑΣ.!

Ερωτηματικά από ανακοίνωση του αρχηγείου της Αστυνομίας που θεωρεί αναληθή στοιχεία, αυτά που περιέχονται στους επίσημους πίνακες της. Το δημοσίευμα των «Νέων» για τους ελλιπείς ελέγχους του 2022 για τα αυθαίρετα στα νησιά των Κυκλάδων, η προβληματική απάντηση της ΕΛΑΣ και το παρασκήνιο στην λεωφόρο Κατεχάκη

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. που διαψεύδει με τρόπο πρωτοφανή τον εαυτό της και όσα εκείνη δημοσιοποιεί ! Παράλληλα για άλλη μια φορά σε επίσημο δημόσιο κείμενο κρατικής υπηρεσίας πέρα από τις προφανώς αναληθείς αναφορές περιέχονται αντί απτών ενημερωτικών αναφορών «γκρίνιες» και προτροπές προς τα ΜΜΕ να …διαφημίζουν το έργο της . Προκαλώντας ερωτήματα για τυχόν ελέγχους στην διαδικασία έκδοσης δελτίων τύπου από αρχές ασφαλείας ή άλλες κρατικές αρχές με περιεχόμενο μη αληθές , ασαφές και με ιδιόμορφες στοχεύσεις.

Κι όλα αυτά όταν μαρτυρίες υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν συγκεντρωθεί από την δημοσιογραφική έρευνα, προσδιορίζουν ότι «ορισμένες ανακοινώσεις του αρχηγείου της ΕΛΑΣ έχουν γίνει με ανάμιξη ορισμένων πολιτικών παραγόντων και κυρίως συνεργάτιδας ενός εξ αυτών που έχει παρεμβατικό ρόλο».

Μάλιστα , όπως σημειώνεται «σε ορισμένες περιπτώσεις στο παρελθόν για την έκδοση αυτών των ανακοινώσεων ή επίσημων mail που αποστέλλονταν δεν υπήρχε η απαραίτητη σχετική ενημέρωση αρμοδίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., όπως τουλάχιστον έχουν υποστηρίξει οι ίδιοι. Αυτή η προβληματική κατάσταση φαίνεται να έχει ξεκινήσει από πέρσι το καλοκαίρι , ύστερα από συναντήσεις και συνεννοήσεις σε τουριστική περιοχή της βορείου Ελλάδας ενώ υπήρξαν επακόλουθες αλλαγές προσώπων» Συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι ίσως τυχαίο ότι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που όφειλαν να αναφέρονται μόνο στο έργο του αρχηγείου της Αστυνομίας σε δημόσιες δηλώσεις τους εκθειάζουν πολιτικά στελέχη του υπουργείου».

Η νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.» (στην συνέχεια κι άλλων δελτίων τύπου όπου καταγράφονται ανακρίβειες στις προσπάθειες επικοινωνιακού εξωραϊσμού προβληματικών καταστάσεων) επιχειρεί να αναιρέσει το περιεχόμενο εμπεριστατωμένου δημοσιεύματος των «Νέων» με τίτλο «Μισοί έλεγχοι για οικοδομικές αυθαιρεσίες το 2022. Τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για τα νησιά των Κυκλάδων, οι ελλιπείς τουριστικοί έλεγχοι και οι μοιραίες συγκρίσεις με τις χρονιές της καραντίνας».

ΕΛ.ΑΣ.

Στο δημοσίευμα αυτό μνημονεύονται σε τουλάχιστον 15 σημεία τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τους οικοδομικούς , τουριστικούς ελέγχους κλπ την περίοδο 2020-2022 σε νησιά των Κυκλάδων κι ανάμεσα σε αυτά στην Μύκονο. Όπως σημειώνεται «στα νησιά των Κυκλάδων, και ανάμεσα σε αυτά κυρίως στη Μύκονο, είχαν γίνει το 2022 901 έλεγχοι σε οικοδομές από την ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι ωστόσο είναι σχεδόν κατά 50% λιγότεροι από ό,τι το 2021 (1.851 συνολικά έλεγχοι), όταν υπήρχε και η σχετική «συγκράτηση» λόγω της πανδημίας. Μάλιστα και το 2020, όταν υπήρχε η πολύμηνη καραντίνα, οι οικοδομικοί έλεγχοι ήταν επίσης κατά 30% περισσότεροι (1.688) σε σχέση με την τελευταία χρονιά».

Επίσης σημειωνόταν ότι «εκείνο πάντως που εντυπωσιάζει από τα συγκεκριμένα δεδομένα της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι το 2022 οι συνολικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά των Κυκλάδων ήταν 26.889 έναντι 30.760 το 2021 (δηλαδή κατά 13% λιγότεροι από μια χρονιά όπου υπήρχαν ακόμη περιορισμοί λόγω της πανδημίας). Ακόμη παρατίθεντο αναλυτικά στοιχεία για την εγκληματικότητα στα νησιά των Κυκλάδων.

Για το εν λόγω δημοσίευμα των «Νέων» υπήρξε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. όπου αρχικά παραθέτει τα επιμέρους-ειδικά στοιχεία ελέγχων μόνο για την Μύκονο όπου κι αυτά καταδεικνύουν λιγότερους οικοδομικούς ελέγχους το 2022 σε σχέση με τα δύο προηγούμενα έτη.

Όμως ακολούθως προχωρά απολύτως δυσφημιστικά σε αναφορά «για στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» (!) Κι ενώ ( όπως παραθέτει αναλυτικά το in.gr ) στο δημοσίευμα περιέχονται μόνο τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που καταγράφονται με ακρίβεια μονάδας . Κι η Αστυνομία σε επίσημη ανακοίνωση της δηλώνει τώρα «ότι αυτά τα στοιχεία δεν είναι αληθή».

Σε μία ιδιόρρυθμη αντίφαση με διάψευση της ΕΛ.ΑΣ. από την …ΕΛ.ΑΣ.

Ακόμη γίνεται λόγος για «στοιχεία που δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις, καθώς εξετάζουν αποσπασματικά διάφορες παραμέτρους, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζεται το παραγόμενο αστυνομικό έργο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Σημειώνεται ότι στο δημοσίευμα εξετάζονται όλες οι παράμετροι σε σχέση με τους ελέγχους ή την εγκληματικότητα την τελευταία τριετία στις Κυκλάδες και καμιά αποσπασματική εξέταση δεν υπάρχει . Επίσης οι κατ επανάληψη προτροπές προς ΜΜΕ για «διαφημιστική» παρουσίαση του αστυνομικού έργου είναι προφανώς αδόκιμες κι άστοχες .

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024