Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο’ Νιλ: «Αν είσαι ο καλύτερος πρέπει να νικάς, αν όχι είναι αποτυχία»

Ο’ Νιλ: «Αν είσαι ο καλύτερος πρέπει να νικάς, αν όχι είναι αποτυχία»

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο περί επιτυχίας και αποτυχίας συζητιούνται ακόμα, με τον Σακίλ Ο’Νιλ να ξεκαθαρίζει το πόσο αντίθετος είναι με τον Έλληνα φόργουορντ.

Ο αποκλεισμός των Μπακς από τους Μαϊάμι Χιτ στον πρώτο γύρο των playoffs του ΝΒΑ προκάλεσε κρότο, αλλά αυτό που δεν σταματά να συζητιέται είναι η δήλωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το τέλος της σειράς περί αποτυχίας και επιτυχίας.

Το θέμα που έθιξε προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον από ανθρώπους του επαγγελματικού αθλητισμού, με πολλούς να εκμεταλλεύονται το δημόσιο βήμα τους και να σχολιάζουν σχετικά. Η πλειοψηφία στάθηκε στο πλευρό του Αντετοκούνμπο, αλλά υπήρξαν και πρώην ή νυν προπονητές και αθλητές που διαφώνησαν μαζί του.

Ένας από αυτούς είναι και ο Σακίλ Ο’Νιλ, ανθρώπου του οποίου η γνώμη έχει ιδιαίτερο βάρος λόγω της καριέρας που έχει πίσω του.

Ο πάλαι ποτέ άσος των Μάτζικ και των Λέικερς που πολλές φορές έχει αποθεώσει τον Γιάννη, εδώ διαφώνησε μαζί του λέγοντας τα εξής σχτικά με την αποτυχία και την επιτυχία στο μπάσκετ:

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ο’ Νιλ:

«Όταν παρουσιάζεσαι ως ο καλύτερος, πρέπει να νικάς. Αν δεν το κάνεις, είναι αποτυχία. Δεν είναι κακό. Δεν είμαι αποτυχημένος ως παίκτης, αλλά απογοήτευσα την πόλη και απέτυχα να πετύχω τους στόχους μου. Τελεία.

Πήρε το πρωτάθλημα πριν από δύο χρόνια και όλοι γνωρίζουμε τι περιμένει ο κόσμος να κάνεις μετά από αυτό. To back-to-back. Να νικήσεις ξανά.

Αποκλείστηκαν στον δεύτερο γύρο των playoffs, εντάξει, αλλά επέστρεψαν και πήραν την πρώτη θέση στην regular season. Αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκαν από τους 8ους της κανονικής διάρκειας.

Δεν μπορείς να χάνεις από τους 8ους και να λες ότι δεν είναι αποτυχία. Το πρόβλημα είναι ότι όταν ακούς τη λέξη αποτυχία, σου αφήνει αυτή την αρνητική αίσθηση. Αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ακόμα και οι καλύτεροι έχουν αποτύχει. Απλώς αυτοί κερδίζουν από την αποτυχία στον κόσμο του αθλητισμού».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024