Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Φονική ισραηλινή επίθεση θέτει εκτός λειτουργίας το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι

Συρία: Φονική ισραηλινή επίθεση θέτει εκτός λειτουργίας το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι

Εκτός λειτουργίας έθεσε το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι η πυραυλική επίθεση του Ισραήλ κατά της Συρίας, από την οποία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι επτά τραυματίστηκαν.

Ισραηλινή επίθεση αργά το βράδυ χθες Δευτέρα είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας στρατιωτικός, να τραυματιστούν άλλοι επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο πολίτες, και να τεθεί εκτός λειτουργίας το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι (βόρεια), το δεύτερο μεγαλύτερος της Συρίας, ανέφερε σε κρατικά ΜΜΕ πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό (φωτογραφία αρχείου, επάνω).

Κατέρριψε αρκετούς πυραύλους

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε ισραηλινούς πυραύλους και κατέρριψε αρκετούς, ανέφεραν νωρίτερα συριακά κρατικά ΜΜΕ.

Η πηγή είπε πως η επίθεση του Ισραήλ σημειώθηκε στις 23:35 με στόχο το αεροδρόμιο και τοποθεσίες στα περίχωρα της συριακής πόλης. Προκλήθηκαν ζημιές, πρόσθεσε.

Το αεροδρόμιο στο Χαλέπι έγινε στόχος ισραηλινών πληγμάτων δυο φορές τον Μάρτιο. Η πρώτη επιδρομή (7η Μαρτίου) σκότωσε τρεις ανθρώπους, η δεύτερη (22η) προκάλεσε ζημιές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη χώρα.

Εκατοντάδες πλήγματα

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στη συριακή επικράτεια, στη συντριπτική πλειονότητά τους από αέρος, εναντίον θέσεων των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιρανικών δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ειδικά της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Σπανίως επιβεβαιώνει επίσημα τις επιχειρήσεις του στο πλαίσιο αυτού του ακήρυκτου πολέμου, πάντως διαμηνύει συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του προ των πυλών του.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024