Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
HUAWEI P60 Pro: Δοκιμάσαμε το smartphone με την – πιστοποιημένα – καλύτερη κάμερα όλων των εποχών

HUAWEI P60 Pro: Δοκιμάσαμε το smartphone με την – πιστοποιημένα – καλύτερη κάμερα όλων των εποχών

Και καταλάβαμε πώς κατάφερε να σαρώσει στο DXOMARK κατακτώντας την υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία

Όχι ότι η HUAWEI δεν μας έχει συνηθίσει σε ναυαρχίδες-υπερθέαμα, όμως η αλήθεια είναι ότι όταν μάθαμε ότι το ολοκαίνουργιο P60 Pro κατέκτησε την κορυφαία βαθμολογία όλων την εποχών στο DXOMARK για την κάμερά του, οφείλαμε να το δοκιμάσουμε. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας, μιας και πέρα από εκπληκτικά ευκρινείς φωτογραφίες και βίντεο, το νέο flagship smartphone του τεχνολογικού κολοσσού μας εξέπληξε και με το κομψό design του, τη φανταστική οθόνη του, τις εξαιρετικές επιδόσεις του και τις ανεξάντλητες αντοχές του. Άσε που πλέον η εγκατάσταση Google εφαρμογών έχει γίνει (ακόμη) πιο εύκολη, χάρη στην 3rd party εφαρμογή Gbox.

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά. Άλλωστε έχουμε πολλά να πούμε για το νέο αγαπημένο μας smartphone.

Οι καλές φωτογραφίες από το πρωί φαίνονται

Δεν κατακτάς την υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του DXOMARK χωρίς να το αξίζεις πραγματικά – και το HUAWEI P60 Pro επαινέθηκε τόσο για τις τεχνικές όσο και για τις φωτογραφικές δυνατότητές του. Στην πράξη, οι αιτίες είναι εμφανείς με το «καλημέρα σας». Δοκιμάζοντας την Ultra-Lighting XMAGE Camera με το πρωινό φως, τραβήξαμε εικόνες που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις καλύτερες επαγγελματικές κάμερες  και είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε με αμέτρητες διαφορετικές λειτουργίες και εφέ.

Ο βασικός ευρυγώνιος αισθητήρας έχει ανάλυση 48MP με μεταβαλλόμενο διάφραγμα f/1.4-f/4.0, μέγεθος 25mm και οπτική σταθεροποίηση. Ο δεύτερος αισθητήρας μοιράζεται την ίδια ανάλυση, ένας τηλεφακός με διάφραγμα f/2.1 και μέγεθος 90mm, με sensor-shift stabilization, οπτική σταθεροποίηση και οπτικό zoom 3.5x, ενώ ο υπερευρυγώνιος φακός 13MP έχει διάφραγμα f/2.2 και μέγεθος 13mm. Στη selfie κάμερα συναντάμε έναν υπερευρυγώνιο φακό 13MP με διάφραγμα f/2.4.

Τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη; Πρωινές φωτογραφίες με άψογη ευκρίνεια, μιας και μπορούμε να ρυθμίσουμε το μεταβαλλόμενο διάφραγμα ώστε να προσαρμόσουμε ιδανικά τη φωτεινότητα και να αφαιρέσουμε τη θολούρα από κάθε λήψη. Κάθε εικόνα έμοιαζε απολύτως φυσική, με τα χρώματα και τις υφές να αποτυπώνονται ακριβώς όπως τα έβλεπαν τα μάτια μας, χάρη και στη μηχανή απεικόνισης υφής HUAWEI XD, ενώ και οι σκιές αποδίδονταν εκπληκτικά.

Το Telephoto Super Macro δεν συγκρίνεται με καμία άλλη κάμερα κινητού που έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα, ενώ η δεύτερη κάμερα μας εντυπωσίασε με τις δυνατότητες του οπτικού zoom της. Ουσιαστικά, σου δίνει τη δυνατότητα να ζουμάρεις έως και 100 φορές χωρίς να βλέπεις «θόρυβο», ενώ ακόμη και όταν δεκαπλασιάζεις το ζουμ, οι φωτογραφίες είναι τόσο καθαρές, όσο και αν τις είχες τραβήξει από κοντά. Και δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο πιο πετυχημένο bokeh effect που έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής σε smartphone, και το οποίο μας έδωσε πορτρέτα ασύγκριτης έντασης και λεπτομέρειας.

Η νύχτα θέλει καλή κάμερα

Ωστόσο, το σύστημα καμερών του HUAWEI P60 Pro δίνει τον καλύτερό του εαυτό μετά τη δύση του ηλίου, αφήνοντας πίσω του κάθε άλλο smartphone με τις απίθανες λήψεις του. Τεχνικά, αυτό οφείλεται στο τεράστιο διάφραγμα F1.4 και στον αισθητήρα RYYB της κύριας κάμερας. Στην πράξη, θα το καταλάβεις από φωτογραφίες χωρίς θολούρα και θόρυβο ακόμη και με ελάχιστο φωτισμό, από τα νέον φώτα που αποτυπώνονται για πρώτη φορά τόσο καθαρά από τον φακό του κινητού σου, τη δυνατότητα για ζουμ πλήρους εμβέλειας 200x στο σκοτάδι και τη δυνατότητα να απαθανατίσεις μέσα στη νύχτα ό,τι βλέπεις, ακριβώς όπως το βλέπεις σε HD. Καθόλου άσχημα.

.

Αγαπημένο – και απολύτως ταξιδιωτικό – feature, η δυνατότητα που μας δίνει η ναυαρχίδα της HUAWEI για τις πιο ξεχωριστές λήψεις του φεγγαριού (αλλά και του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής). Ο τηλεφακός φέρνει κοντά μας τα ουράνια σώματα, μεταφέροντας στον θεατή την μαγεία της έναστρης νύχτας, χωρίς να παραμορφώνει τα αντικείμενα που βρίσκονται σε μέση απόσταση. Το αποτέλεσμα; Ινσταγκραμικό το λιγότερο!

.

Αν ασχολείσαι με τα social media, πάντως – αλλά και αν σου αρέσει να αποτυπώνεις στιγμές και αναμνήσεις με την κάμερά σου – περισσότερο από οτιδήποτε θα σε εντυπωσιάσουν μάλλον τα νυχτερινά βίντεο, που μετατρέπονται σε υπερπαραγωγές από τον πανίσχυρο τηλεφακό που εξασφαλίζει εξαιρετική ευκρίνεια. Σε συνδυασμό με το HDR Vivid βίντεο που αναβαθμίζει τις υφές και τις αντιθέσεις σε κάθε καρέ, σου επιτρέπει να μεταφέρεις στους followers σου (ή απλώς στους φίλους σου) ακριβώς ό,τι συμβαίνει γύρω σου, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Ακόμη και τον χορό στο πανηγύρι του νησιού.

.

Τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, βρήκαμε απίστευτα βολικά τα ολοκαίνουργια Camera Zoom Ring και Quick Menu που κάνουν τις ρυθμίσεις της κάμερας ευκολότερη υπόθεση από ποτέ. Τόσο ευκολότερη ώστε να μπορούμε να τη χειριζόμαστε με ένα χέρι.

Screen Time

Τις εκπληκτικές φωτογραφικές ικανότητες του HUAWEI P60 Pro τις εκτιμήσαμε ακόμη περισσότερο χάρη στην καθηλωτική οθόνη Quad-Curve, με ανθεκτικό γυαλί Kunlun Glass (αποκλειστικότητα της HUAWEI), με την εξαιρετική ανάλυση, αλλά και την ακριβή απόδοση χρωμάτων. Μην ξεχνάς ότι το HUAWEI P60 Pro είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο που έλαβε διπλή πιστοποίηση TÜV Rheinland Colour Accuracy Dual Certification (Ακρίβεια Χρωμάτων και Ρεαλιστική Χρωματική απεικόνιση), και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Εκτιμήσαμε και την ελαφριά καμπυλότητα στις τέσσερις πλευρές, που δημιουργεί την αίσθηση απεριόριστου οπτικού πεδίου και που σου υπογράφουμε ότι απογειώνει την εμπειρία της θέασης της αγαπημένης σου σειράς από το κινητό σου.

Μεγάλο plus και ο προσαρμοσμένος ρυθμός υψηλής ανανέωσης LTPO 1-120Hz που εξασφαλίζει την τέλεια ισορροπία μεταξύ ομαλών γραφικών και βελτιστοποίησης της μπαταρίας. Όμως για τις αντοχές του θα πούμε πολλά περισσότερα σε λίγο.

Λεπτεπίλεπτο, αλλά στιβαρό

Πάμε στοίχημα ότι δεν θα συναντήσεις ούτε ένα κείμενο για το P60 Pro που δεν αναφέρεται στην κομψότητα του σχεδιασμού του. Και μόλις το πιάσεις στα χέρια σου, θα καταλάβεις τους λόγους στο 100%. Αν επιλέξεις την έκδοση Rococo Pearl, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις είναι, φυσικά, το ξεχωριστό σχέδιο σε στυλ και εμφάνιση μαργαριταριού. Εκτός από τη διακριτική, φινετσάτη λάμψη που του προσφέρει, αυτό είναι που κάνει και το smartphone σου τόσο μοναδικό, αφού κανένα άλλο κινητό στον κόσμο δεν θα μοιράζεται το ίδιο μοτίβο με το δικό σου. Ακόμη, όμως, και αν επιλέξεις τη διαχρονική μαύρη feather-sand έκδοση, η απέριττη ομορφιά του δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητο. Το καινοτόμο Anti-Fingerprint Feather Sand Glass ελαχιστοποιεί τις «δαχτυλιές», αλλά και κάνει το κινητό σου να μοιάζει απαλό και λεπτό σαν φτερό, διατηρώντας παράλληλα μια απαλή λάμψη.

Με βάρος μόλις στα 200g, καταφέρνει να ενσωματώσει με δεξιοτεχνία την τεράστια κάμερά του, τοποθετώντας τη πάνω αριστερά στη συσκευή, με τρόπο ώστε να μην «τραβάει» το μάτι από το minimal design. Και παρά τη λεπτεπίλεπτη κατασκευή του – που υπογραμμίζεται ακόμη περισσότερο από το διαφανές στρώμα στην κορυφή της συσκευής – το HUAWEI P60 Pro είναι σχεδιασμένο για να αντέχει στα δύσκολα. Βλέπεις, το Kunlun Glass εκτός από όμορφο είναι και θεαματικά δυνατό, με δεκαπλάσια αντοχή στις πτώσεις λόγω των δισεκατομμυρίων νανοκρυστάλλων από τους οποίους αποτελείται. Οι κλασικοί «εχθροί» των συσκευών σου, δηλαδή το νερό και η σκόνη, επίσης έχουν βρει έναν ισχυρό αντίπαλο στο πρόσωπο της νέας ναυαρχίδας της HUAWEI που έχει να επιδείξει αντοχή κατηγορίας IP68.

Ένα smartphone-εμπειρία

Όλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητά – και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες μας ακόμη και από ένα flagship smartphone. Παρόλα αυτά, τα κινητά κρίνονται πρώτα από όλα στην καθημερινότητα. Το P60 Pro περνά με άνεση και αυτό το τεστ.

Το EMUI 13.1 προσφέρει εκλεπτυσμένη και βολική εμπειρία χρήσης, με κομψό design και υψηλή χρηστικότητα. Αρκετές λεπτομέρειες, όπως ο τρόπος προβολής των ειδοποιήσεων για τις αλλαγές του καιρού, με εφέ 3D, όμορφα γραφικά και μια διαισθητική εμπειρία προβολής κλέβουν την παράσταση, ενώ δε λείπουν και σημαντικές (και εξαιρετικά βολικές) παρεμβάσεις, όπως το Camera Zoom Ring που αναφέραμε ξανά νωρίτερα. Όταν το χρησιμοποιήσεις πρώτη φορά, θα καταλάβεις και προς τι η επανάληψη.

Αν μας ρωτάς, σημαντικότερη απόδειξη ότι ένα κινητό προσφέρει καλή εμπειρία χρήσης, είναι να ξεχνάς να το φορτίσεις. Και ισχύει στο έπακρο στην περίπτωση του HUAWEI P60 Pro, με τη μπαταρία των 4815 mAh και την ταχύτατη φόρτιση, η οποία μάλιστα μπορεί να πραγματοποιηθεί με μια σειρά από διαφορετικούς τρόπους. Ενσύρματα, με την HUAWEI SuperCharge των 88W, ασύρματα στα 50W, αλλά και μέσω αντίστροφης φόρτισης 7.5W για τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία. Κι αν βιάζεσαι πολύ, η λειτουργία Turbo είναι εκεί για ‘σένα, φορτίζοντας το HUAWEI P60 Pro έως και μέχρι 50% μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

Το αφήσαμε για το τέλος, κι ας ξέρουμε ότι ήθελες να το ρωτήσεις εξ αρχής: ναι, στο AppGallery της HUAWEI θα βρεις οποιαδήποτε εφαρμογή χρειάζεσαι. Και ναι, δεν θα χρειαστεί να αποχωριστείς ούτε τα apps της Google.

Αν είσαι ήδη χρήστης της HUAWEI ξέρεις καλά ότι στο AppGallery σε περιμένουν εκατομμύρια χρήσιμες εφαρμογές, διεθνείς και ελληνικές, που ανανεώνονται διαρκώς. Πέρα από εκείνες που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για τους χρήστες του brand, εκεί σε περιμένουν και αμέτρητες δημοφιλείς επιλογές, όπως τα αγαπημένα σου WhatsApp, Viber, Instagram, Facebook Messenger, TikTok, κλπ, αλλά και τα apps των μεγάλων ελληνικών τραπεζών και των πλατφορμών που χρησιμοποιείς για shopping, φαγητό και διασκέδαση. Όσο για τις Google εφαρμογές που έχεις συνηθίσει; Θα τις βρεις κι αυτές, μέσα από την 3rd party εφαρμογή GBox, που είναι διαθέσιμη χωρίς διαφημίσεις στο AppGallery. Οπότε, ναι: και Google θα έχεις και YouTube θα έχεις και Gmail θα έχεις. Τίποτα δε θα σου λείψει.

Το HUAWEI P60 Pro είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Huawei: Γερμανός, Cosmote, Κωτσόβολος, Public Group, Πλαίσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024