Πόλεμος στην Ουκρανία: Η προειδοποίηση του Πριγκόζιν για την εαρινή επίθεση του Κιέβου
«Αυτή η αντεπίθεση μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία για τη χώρα μας», προειδοποίησε ο Πριγκόζιν
Ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε χθες Κυριακή ότι οι άνδρες του, που πολεμούν κυρίως στην Μπαχμούτ (ανατολική Ουκρανία) συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις πυρομαχικών, ενώ προειδοποίησε ότι η αναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση μπορεί να αποτελέσει «τραγωδία» για τη Ρωσία.
«Εμείς [σ.σ. η Βάγκνερ] δεν λαμβάνουμε παρά το 10-15% των πυρομαχικών που χρειαζόμαστε», είπε το αφεντικό της εταιρείας μισθοφόρων στον ρώσο μπλόγκερ Σίμιον Πέγκοφ. Ο κ. Πριγκόζιν, που προσάπτει ευθύνες για τις ελλείψεις πυρομαχικών σε ρώσους επιτελείς, εκτιμά ότι η ουκρανική αντεπίθεση θα εξαπολυθεί περί τα μέσα Μαΐου.

Η προειδοποίηση του Πριγκόζιν
«Αυτή η αντεπίθεση μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία για τη χώρα μας», προειδοποίησε. Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν βρίσκεται σε –συχνά δημόσια– διένεξη με την ρωσική στρατιωτική ιεραρχία, την οποία κατηγορεί πως δεν ανεφοδιάζει με επαρκείς ποσότητες πυρομαχικών της χώρας του.
Έχει καταφερθεί επανειλημμένα εναντίον του ρώσου υπουργού Άμυνας, του Σεργκέι Σοϊγκού. Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα πως οι προετοιμασίες για την αντεπίθεση πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)












![Γαλλία – Ισπανία: Πύρινη λαίλαπα, αυξάνονται διαρκώς οι εκτοπισμένοι – Απειλείται το Μπορντό [Χάρτες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-26T150940Z_789349177_RC2RLMAHM5N8_RTRMADP_5_EUROPE-WEATHER-FRANCE-WILDFIRE-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442