Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Απειλή ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απειλή ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων στο Κίεβο

«Φροντίστε την ασφάλειά σας και μην δημοσιοποιείτε τη δουλειά της αντιαεροπορικής άμυνας».

Οι αρχές της περιφέρειας του Κιέβου προειδοποίησαν πως απειλούνται ρωσικά πυραυλικά πλήγματα τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κήρυξαν συναγερμό σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Απειλή πυραυλικών πληγμάτων!», ανέφερε η περιφερειακή διοίκηση του Κιέβου μέσω Telegram, παροτρύνοντας τους κατοίκους της περιοχής γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα να πάνε «στα καταφύγια». Ο Αντρίι Γέρμακ, επικεφαλής των υπηρεσιών του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, νουθέτησε –επίσης μέσω Telegram– «φροντίστε την ασφάλειά σας και μην δημοσιοποιείτε τη δουλειά της αντιαεροπορικής άμυνας».

Η προειδοποίηση του Πριγκόζιν για την εαρινή επίθεση του Κιέβου

Ο κ. Πριγκόζιν, που προσάπτει ευθύνες για τις ελλείψεις πυρομαχικών σε ρώσους επιτελείς, εκτιμά ότι η ουκρανική αντεπίθεση θα εξαπολυθεί περί τα μέσα Μαΐου.

«Αυτή η αντεπίθεση μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία για τη χώρα μας», προειδοποίησε. Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν βρίσκεται σε –συχνά δημόσια– διένεξη με την ρωσική στρατιωτική ιεραρχία, την οποία κατηγορεί πως δεν ανεφοδιάζει με επαρκείς ποσότητες πυρομαχικών της χώρας του.

Έχει καταφερθεί επανειλημμένα εναντίον του ρώσου υπουργού Άμυνας, του Σεργκέι Σοϊγκού. Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα πως οι προετοιμασίες για την αντεπίθεση πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους.

Τέσσερις οι νεκροί στην Μπριάνσκ

Στο μεταξύ, ο απολογισμός των θυμάτων του ουκρανικού βομβαρδισμού τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή εναντίον χωριού στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ αυξήθηκε σε τέσσερις νεκρούς, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Αλεξάντερ Μπογκομάζ.

Ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν το χωριό Σουζέμκα, περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα ρωσοουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τον κ. Μπογκομάζ. «Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν», ανέφερε ο κυβερνήτης μέσω Telegram.

Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για δύο νεκρούς. Σωστικά συνεργεία ανέσυραν δυο πτώματα από τα συντρίμμια σπιτιού που καταστράφηκε, εξήγησε ο κ. Μπογκομάζ. Κοινότητες και υποδομές σε ρωσικές περιοχές κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, ιδίως στην Μπριάνσκ και στην Μπιέλγκοροντ, υφίστανται συχνά πλήγματα που αποδίδονται από τη Μόσχα στο Κίεβο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024