Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Καταλάβαμε άλλα 4 τμήματα της Μπαχμούτ, λέει το ρωσικό υπουργείο Αμυνας

Ουκρανία: Καταλάβαμε άλλα 4 τμήματα της Μπαχμούτ, λέει το ρωσικό υπουργείο Αμυνας

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την κατάληψη επιπλέον τμημάτων της πόλης Μπαχμούτ, στην οποία έχουν ενταθεί οι εχθροπραξίες τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε χθες Κυριακή ότι στρατεύματα της Ρωσίας κατέλαβαν άλλα τέσσερα τμήματα της – σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένης – πόλης Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, η μάχη για την οποία μαίνεται από το καλοκαίρι του 2022 (στη φωτογραφία του Reuters/Sofiia Gatilova, επάνω, βολές του ουκρανικού πυροβολικού στην πρώτη γραμμή της μάχης για την Μπαχμούτ).

Εντάθηκαν οι εχθροπραξίες

Οι εχθροπραξίες στην πόλη εντάθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Το Κίεβο διαψεύδει ρωσικές ανακοινώσεις πως το 85-90% της Μπαχμούτ βρίσκεται πλέον στα χέρια των δυνάμεων της Μόσχας.

Προχθές Σάββατο, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού διαβεβαίωνε πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν κόψει τις οδούς ανεφοδιασμού μονάδων που επιχειρούν στην πόλη.

Οι ανακοινώσεις των αντιμαχόμενων πλευρών είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Τέσσερις οι νεκροί στην Μπριάνσκ

Στο μεταξύ, ο απολογισμός των θυμάτων του ουκρανικού βομβαρδισμού τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή εναντίον χωριού στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ αυξήθηκε σε τέσσερις νεκρούς, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Αλεξάντερ Μπογκομάζ.

Ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν το χωριό Σουζέμκα, περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα ρωσοουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τον κ. Μπογκομάζ. «Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν», ανέφερε ο κυβερνήτης μέσω Telegram.

Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για δύο νεκρούς. Σωστικά συνεργεία ανέσυραν δυο πτώματα από τα συντρίμμια σπιτιού που καταστράφηκε, εξήγησε ο κ. Μπογκομάζ.

Κοινότητες και υποδομές σε ρωσικές περιοχές κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, ιδίως στην Μπριάνσκ και στην Μπιέλγκοροντ, υφίστανται συχνά πλήγματα που αποδίδονται από τη Μόσχα στο Κίεβο.

Κόπηκε το ρεύμα

Προχθές Σάββατο, το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε σε πέντε χωριά στην Μπιέλγκοροντ εξαιτίας πυρών του ουκρανικού πυροβολικού.

Η Ουκρανία σπανίως αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για επιθέσεις στη Ρωσία ή τομείς της επικράτειάς της που κυρίευσαν ρωσικά στρατεύματα αφότου εισέβαλαν, πριν 14 και πλέον μήνες.

Τα δύο μέρη διαψεύδουν πως βάζουν στο στόχαστρο αμάχους.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024