Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ατσάλινος» Τσιτσιπάς, έδειξε χαρακτήρα και πέρασε στους «16» (2-1)

«Ατσάλινος» Τσιτσιπάς, έδειξε χαρακτήρα και πέρασε στους «16» (2-1)

Ο Ελληνας τενίστας αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον σκληροτράχηλο Σεμπαστιάν Μπαέζ, αλλά έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ και μαζί την πρόκριση στους «16» του Madrid Masters.

Την πρόκριση στους «16» του Madrid Masters πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας τενίστας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα απέναντι στον σκληροτράχηλο Σεμπαστιάν Μπαέζ, ο οποίος φημίζεται για τις επιδόσεις του στο χώμα, αλλά στο τέλος κατέφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ (7-5, 3-6, 6-3) και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση της ισπανικής διοργάνωσης.

Ο συμπατριώτης μας έκανε πολλά αβίαστα λάθη, αλλά με την εμπειρία του και την ποιότητά του κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αργεντινού και να συνεχίσει την πορεία του στο χωμάτινο Masters της Μαδρίτης.

Στον επόμενο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό, Ζαπάτα Μιράλες, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε με 2-1 σετ τον Ρομάν Σαφιουλίν.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 8o game όταν ο Σεμπαστιάν έκανε μπρέικ στον Στέφανο και προηγήθηκε με 5-3. Ο Αργεντινός σέρβιρε για να πάρει το σετ, αλλά ο Ελληνας τενίστας δεν τα παράτησε.

Πίεσε και απάντησε με το ίδιο νόμισμα, μειώνοντας σε 5-4. Στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5 και με νέο μπρέικ στο 11ο game έκανε το 6-5. Ο Στέφανος με την ψυχολογία στα ύψη, σέρβιρε σωστά και με 7-5 έκανε το πρώτο βημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο δεύτερο σετ, όμως, ο Σεμπαστιάν Μπαέζ μπήκε καλύτερα και με μπρέικ στο δεύτερο game προηγήθηκε με 3-0. Στη συνέχεια έφτασε στο 5-2 και λίγο αργότερα με 6-3 ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας την αναμέτρηση σε τρίτο σετ. Εκεί έγινε μια μεγάλη μάχη, με τους δύο τενίστες να κρατούν τα σερβίς τους μέχρι το 4-3.

Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος πίεσε και κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Αργεντινού για το 5-3. Στη συνέχεια σέρβιρε και αφού κατάφερε να σώσει δύο μπρέικ ποιντς του Σεμπαστιάν, έκανε το 6-3 και με 2-1 πανηγύρισε την πρόκριση.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024