Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πίεση που βγάζει πρωταθλητή και το… αυτογκόλ Αλμέιδα

Η πίεση που βγάζει πρωταθλητή και το… αυτογκόλ Αλμέιδα

Αν κρατήσουμε την εικόνα που παρουσίασαν στο χορτάρι της Λεωφόρου, η ΑΕΚ δικαιούται να λέει ότι αυτή πρέπει να αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

Παράταση στην αγωνία για τον φετινό πρωταθλητή μετά το 0-0 του ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που μας αναγκάζει να βγάλουμε τα μπλοκάκια και να κάνουμε υπολογισμούς για τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

Ωστόσο ο αγώνας στο «Απόστολος Νικολαϊδης» μπορεί να θεωρηθεί η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Παναθηναϊκού, παρότι και με την ισοπαλία το «τριφύλλι» διατηρεί την υπεροχή σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος.

Και είναι χαμένη ευκαιρία γιατί η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έδωσε τον πιο κρίσιμο αγώνα της σεζόν, στην έδρα της, μπροστά στους οπαδούς της, δύο παράμετροι που έμειναν ανεκμετάλλευτοι για το «τριφύλλι».

Και δεν ήταν μόνο το δικό του γήπεδο, αλλά και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε μία ομάδα με πολλά προβλήματα και απουσίες. Οκτώ παίκτες είχαν ίωση και είτε δεν έπαιξαν, είτε δεν ήταν έτοιμοι και παρότι η ΑΕΚ έχασε πολύ νωρίς τον Ρότα, στην πορεία και τον Γιόνσον, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν το κλειδί για να φτάσουν στη νίκη.

Αν κρατήσουμε την εικόνα που παρουσίασαν στο χορτάρι της Λεωφόρου, η ΑΕΚ δικαιούται να λέει ότι αυτή πρέπει να αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Καλή αγωνιστική παρουσία, περισσότερες και μεγαλύτερες ευκαιρίες για γκολ, υπεροχή σε όλα τα στατιστικά.

Αλλά πως να αρνηθείς το δικαίωμα στον τίτλο που έχει ο Παναθηναϊκός που δεν δέχεται γκολ ούτε με αίτηση, ενώ παραμένει πρώτος από τον Σεπτέμβριο ως τον Μάιο!

Εδώ, λοιπόν  που φτάσαμε, το πρωτάθλημα θα κρίνει η διαχείριση της κούρασης και η αντοχή στην πίεση, με την ΑΕΚ να φαίνεται σε καλύτερη κατάσταση από τον αντίπαλο της. Αλλωστε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραδέχθηκε την πίεση που έχουν: «Για εμάς σίγουρα η πίεση είναι μεγάλη γιατί είμαστε πρώτοι από την πρώτη αγωνιστική», είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Η πίεση είναι, όμως, είναι ίδια και για την ΑΕΚ που επίσης διεκδικεί τον τίτλο και ίσως και μεγαλύτερη, καθώς αυτός που κυνηγά τον πρωτοπόρο, έχει συνεχώς το πιστόλι στον κρόταφο. Αρα η πίεση υφίσταται και για τους δύο, αλλά και για όποια άλλη ομάδα θέλει να κατακτήσει έναν στόχο και η σωστή αντιμετώπιση αυτής της πίεσης, χαρακτηρίζει τις ομάδες με το μέταλλο του πρωταθλητή.

Η μεγαλύτερη παραφωνία του ντέρμπι ήταν η ατάκα που πέταξε μετά το τέλος ο Ματίας Αλμέιδα: «Ελπίζω να μην πάρει το πρωτάθλημα μια ομάδα που θα πάρει δώρα», είπε ο Αργεντινός προπονητής και πρόσθεσε: «Αν κάτσω να δω κάποια παιχνίδια μπορούμε να δούμε κάποια πέναλτι που δεν είναι, κάποια φάουλ που δεν είναι. Σήμερα θα είχαμε τρεις βαθμούς παραπάνω, γιατί σε εκείνο το παιχνίδι κερδίζαμε. Η μνήμη είναι πολύ κοντή.»

Είναι κρίμα και άδικο για τον ίδιο τον Αλμέιδα που έχει αφήσει τόσο καλές εντυπώσεις με την ομάδα που έχει δημιουργήσει, να επικαλείται διαιτησίες και εύνοιες.

Ακόμα και όσοι ασχολούνται ευκαιριακά με το φετινό πρωτάθλημα, γνωρίζουν ποια είναι η ομάδα που έχει ευνοηθεί περισσότερο. Και φυσικά πήρε την πληρωμένη απάντηση από τον Γιοβάνοβιτς: «Ο κύριος Αλμέιδα είπε αυτό το πράγμα; Είστε σίγουροι. Έμεινα ο τελευταίος των Μοϊκανών. Δεν τα σχολιάζω αυτά που είπε. Καθόλου δεν μπορώ να τα καταλάβω. Θα μπορούσα κι εγώ να τα πω. Δεν περίμενα από τον ίδιο να αναφερθεί σε αυτό το θέμα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ωφεληθεί από κανέναν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.»

Είναι θεμιτό, σε αυτήν καθοριστική καμπή του πρωταθλήματος, κάθε ομάδα να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει για την επίτευξη του στόχου και αυτό κάνουν η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα. Ωστόσο στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί…

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024