Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κάντιθ – Βαλένθια 2-1: Έχασε και είναι στα… σχοινιά

Κάντιθ – Βαλένθια 2-1: Έχασε και είναι στα… σχοινιά

Η Κάντιθ επικράτησε με 2-1 της Βαλένθια, η οποία είναι μια ανάσα από την επικίνδυνη ζώνη και σε σοβαρό κίνδυνο.

Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες, χωρίς να σκοράρει, στην έδρα της, η Κάδιθ πήρε το… εξάποντο, στη μάχη της παραμονής, επικρατώντας 2-1 της Βαλένθια. Πλέον, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε, η Κάδιθ βρίσκεται στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη, βάζοντας, παράλληλα, δύσκολα στη Βαλένθια που είναι μόλις ένα βαθμό πάνω από τη 18η θέση.

Στο «Nuevo Mirandilla», οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς να δημιουργήσουν, ωστόσο, πολλές ευκαιρίες. Όμως, σε μια από αυτές, στο 39ο λεπτό, άνοιξαν το σκορ με τον Εσκαλάντε.

Στην επανάληψη, η Βαλένθια δεν μπήκε όσο δυνατά θα έπρεπε, προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, αντιθέτως, πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Κάδιθ διπλασίασε τα τέρματά της.

Ο Εσπίνο, με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και άψογη ασίστ, βρήκε τον Σέρχιο Γκουαρντιόλα και εκείνος έκανε το 2-0. Όμως, πέντε λεπτά αργότερα, στο 51′, από ένα λάθος του τερματοφύλακα Λεντέσμα, ο Λίνο μείωσε σε 2-1, βάζοντας, ξανά, στο ματς τη Βαλένθια.

Οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεσή τους, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, και στο 86ο λεπτό, ο γκολκίπερ της Κάδιθ εξιλεώθηκε για το λάθος του, στη φάση του 1-1, με μια τρομερή απόκρουση, σε κεφαλιά του Λόπες, με την μπάλα να ακουμπάει, στη συνέχεια, και στο δοκάρι.

Επίσης, στο 90’+3′, η Βαλένθια έφτασε μια ανάσα από το 2-2, όταν, με τον Λεντέσμα εξουδετερωμένο, ο Εσπίνο σταμάτησε την μπάλα πάνω στη γραμμή, σε προβολή από τα δυο μέτρα, κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Ζόρικα τα πράγματα για τη Βαλένθια, που, στα τελευταία εννέα παιχνίδια μακριά από το «Μεστάγια», έχει πάρει βαθμούς μόνο από την ουραγό Έλτσε.

Κάντιθ: Λεντέσμα, Πάρα (67′ Εμπαγιέ), Λουίς Ερνάντεθ, Φάλι (58′ Μερέ), Εσπίνο, Φεντέ, Εσκαλάντε, Σομπρίνο, Αλέχο (59’Μπονγκοντά), Ράμος (67′ Αλκαράθ), Γκουαρντιόλα (73’Λοζάνο).

Βαλένθια: Μαμαρντασβίλι, Φουλκέρ (71′ Κορέια), Κομέρτ (56′ Καστιγέχο), Ντιακαμπί, Οζκαθάρ, Λάτο (82′ Καβάνι), Νίκο Γκονζάλες (71′ Γκέρα), Μούσα (56′ Ντιέγκο Λόπες) Μοριμπά, Ντούρο, Λίνο.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024