Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όλα όσα έλειπαν από τον Ολυμπιακό στο Game-2 

Όλα όσα έλειπαν από τον Ολυμπιακό στο Game-2 

Είναι γεγονός πως στους Ερυθρόλευκους «έπεσε» ο πλέον δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσε να βγάλει η θέση Νο8 της κανονικής διάρκειας

Ας δούμε με ψύχραιμη ματιά τι δεν είχε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ματς της σειράς με τη Φενέρ για τα play offs της Ευρωλίγκας, πόσο γίνεται η εικόνα να αλλάξει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα και τι ακριβώς χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ.

Είναι γεγονός πως στους Ερυθρόλευκους «έπεσε» ο πλέον δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσε να βγάλει η θέση Νο8 της κανονικής διάρκειας. Η Φενέρ έχει (τουλάχιστον ) έμπειρο προπονητή, πολλές έως …ατέλειωτες λύσεις που έρχονται από τον πάγκο, γερά κορμιά και κυρίως βαριά φανέλα (τα τελευταία χρόνια), πίστη συνεπώς πως μπορεί να πάρει το πλεονέκτημα. Όπως και συνέβη.

Θα γινόταν, δηλαδή, ο Ολυμπιακός να διαλέξει αντίπαλο; Εδώ και πάλι οι απόψεις διίστανται. Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, ήταν τόσο συγκεχυμένη η κατάσταση στο φινάλε της σεζόν αναφορικά με το ποιοι θα προλάβουν το τραίνο, οπότε κάθε τέτοια σκέψη ακυρώνεται εξ’ αρχής.

Στο ραντεβού με τους Τούρκους ο Ολυμπιακός είχε ένα καταπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο. Αλλά δεν μπόρεσε να «επενδύσει» εκεί, τα χαρτιά που έριξε στο παρκέ δεν βγήκαν, η δεύτερη περίοδος έμοιαζε με πισωγύρισμα και αντί να θέσει τις βάσεις για ακόμη μια νίκη, όλοι αντιλήφθηκαν πως στο δεύτερο μισό του αγώνα θα έρθει ντέρμπι ολκής!

Με μόνο δύο παίκτες (Σλούκας, Βεζένκοφ) με διψήφιο (από 18) αριθμό πόντων, ο εφετινός Ολυμπιακός δύσκολα νικά. Και τονίζεται αυτό γιατί ποντάρει ο Μπαρτζώκας στον πλουραλισμά και την ομαδικότητα. Ο Λαρεντζάκης άποντος. Ο Παπ μόλις 4. Ο Μπολομπόι 2. Ο Πίτερς 6 και ο Μπλακ κανέναν πόντο. Ο δε Κάνααν, μετά τα 2/2 τρίποντα της αρχής, κλείστηκε καλά, το μπόι του δεν τον βοηθά και κάπως έτσι δεν επιχείρησε ούτε ένα σουτ!

Η Φενέρ έβγαζε συνεχώς «μικρούς ήρωες» από τη φαρέτρα του Ιτούδη. Σε διαφορετικά σημεία του αγώνα. Στο πρώτο 20λεπτο τον Εντουαρντς. Μετά και στο δεύτερο ημίχρονο, τον Χέις –Ντέιβις. Στο τέλος τον Μότλεϊ. Ο δε Ντόρσεϊ, με βολές και εύστοχη τελευταία προσπάθεια, δεν έκανε κάποιο σούπερ ματς, αλλά ήταν μια ποιοτική προσθήκη που την τόλμησε στα μέσα της σεζόν η Φενέρ κι ας είχε «πλούτο» στο ρόστερ της. Εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό που το απέφυγε, αν θέλει κάποιος να βλέπει την αλήθεια.

Πού πήγε το ματς; Στη δύναμη! Εκεί που η Φενέρ νίκησε κατά κράτος τον Ολυμπιακό. Δεν είναι μια ομάδα που αρνείται να παλέψει η ελληνική, αλλά οι παίκτες του Ιτούδη πήραν 15 επιθετικά ριμπάουντ, έκαναν παραπάνω επιθέσεις και το κυριότερο; Κατάφεραν να περιορίσουν τη δημιουργία του Ολυμπιακού, τα πολλά «ελεύθερα σουτ» που το κόκκινο σύνολο δοκιμάζει στα παιχνίδια του.

Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι έμειναν στις 16 ασίστ- λίγες είναι για τα εφετινά τους δεδομένα.
Για το τέλος, ένα μάλλον αισιόδοξο μήνυμα. Πόσο πιθανό είναι να νικά μια ομάδα συνεχώς άλλη; Ας αφήσουμε την ιστορία που έχει δημιουργηθεί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Να πάμε στο ζευγάρι του Ολυμπιακού με τη Φενέρ. Οι Ερυθρόλευκοι σάρωσαν δύο φορές στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης και στο πρώτο ματς νίκησαν (μάλλον) εύκολα. Πάει να πει , τρεις σερί νίκες. Η Φενέρ την Παρασκευή τους σταμάτησε. Μπορεί τώρα να «χτίσει» το δικό της 3-0 και να πάρει την πρόκριση; Ποιοι ποντάρουν σε τρεις απανωτές ήττες του Ολυμπιακού, της εφετινής ομάδας που ναι μεν δεν έχει αυτή τη στιγμή τη φρεσκάδα που έβγαζε προ ολίγων μηνών, αλλά δύσκολα συμβιβάζεται με την αποτυχία και αρνητικό της σερί δεν έχουμε δει ποτέ;

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024