
Δημοσκόπηση: Διευρύνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Ποια είναι τα ποσοστά των άλλων κομμάτων
Η ΝΔ καταγράφει αύξηση στα ποσοστά της και συγκεκριμένα στον πίνακα της πρόθεσης ψήφου εμφανίζεται µε ποσοστό 32,8%,
Διαφορά 5,9 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», τρεις μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης η ΝΔ καταγράφει αύξηση στα ποσοστά της και συγκεκριμένα στον πίνακα της πρόθεσης ψήφου εμφανίζεται µε ποσοστό 32,8%, έναντι 31,4% που είχε στις αρχές του Απριλίου και 29,5% που κατέγραφε τον Μάρτιο.
Σηµειώνει, άνοδο 1,4% σε σχέση µε την προηγούµενη δηµοσκόπηση και 3,3% σε σχέση µε τον Μάρτιο, όταν βρέθηκε στο χαµηλότερο ποσοστό της.
Ανοδικά είναι και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ όπου σήµερα βρίσκεται στο 26,9% από 26,6% στις αρχές Απριλίου και 25,6% τον Μάρτιο.
Η άνοδός του, ωστόσο, παραµένει αργή, καθώς, τη στιγµή που καταγράφεται µια αύξηση της συσπείρωσης του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, αναδεικνύεται και µια δυσκολία διείσδυσης σε άλλα εκλογικά ακροατήρια, που είναι απαραίτητα για να µπορέσει να διεκδικήσει την πρώτη θέση.
Την ίδια αδυναµία διεύρυνσης φαίνεται να αντιµετωπίζει και το ΠΑΣΟΚ, του οποίου η εκλογική επιρροή εµφανίζεται µειωµένη στο 9% έναντι των προηγούµενων µετρήσεων.
Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 εµφανίζονται σταθερά, κρατώντας τις δηµοσκοπικές δυνάµεις που είχαν κερδίσει µετά τον Μάρτιο, ενώ οι τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελληνικής Λύσης περιορίζουν τη δυναµική της και τη φέρνουν οριακά πάνω από το 3%, το εκλογικό όριο το οποίο σε αυτήν τη µέτρηση πιάνουν οι «Ελληνες» του Κασιδιάρη, η συµπεριφορά των οποίων αποτελεί έναν από τους άγνωστους παράγοντες της επόµενης αναµέτρησης, καθώς ακόµη δεν γνωρίζουµε αν θα τους επιτραπεί τελικά η συµµετοχή.
- Τέσσερα μετάλλια και πολλές υποσχέσεις από τη νέα γενιά του ελληνικού στίβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18
- Ανδρουλάκης για επέτειο τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Η μνήμη γίνεται ευθύνη, δεν ξεχνάμε τους νεκρούς»
- «Αναμνήσεις μιας καθωσπρέπει κόρης» -Αποσπάσματα από το βιβλίο της Σιμόν ντε Μπoβουάρ
- Markos by Night: Στην πρώτη θέση της τηλεθέασης με την παράσταση «10 Χρόνια Γάμου»
- Τσουκαλάς: «Άμεση προσφυγή στις κάλπες» – «Πολιτικό το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ»
- «Πέρα από την παγίδα της ανάπτυξης» – Τον νέο όραμα για ευημερία και ισότητα


