Ο Δήμος Τρίπολης προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον  συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, μόνο βάσει τιμής, για την ανάθεση του έργου: «Αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός της βίλας Τουρκοβασίλη», με προϋπολογισμό μελέτης 1.147.000,00 €.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΗΜΔΗΣ

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός του κτιρίου, αρχικά και, σε συνέχεια, η επανάχρηση και ο επανασχεδιασμός του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτευχθεί η διάσωσή του από την ολική εγκατάλειψη και να καταστεί δυνατή η ασφαλής χρήση του.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η πλήρης εκτέλεση του συνόλου των απαιτούμενων εργασιών (οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών) στην «Βίλα Τουρκοβασίλη», όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στα τεύχη της μελέτης και αφορούν, κυρίως, στα κάτωθι: Στις επεμβάσεις στον βασικό χώρο της βίλας στην Τρίπολη, ο οποίος είναι αφιερωμένος σε δραστηριότητες με καθαρά πολιτιστικό ή ψυχαγωγικό χαρακτήρα, οι οποίες καταλαμβάνουν τις δύο σειρές αιθουσών και στο υπόγειο έως και τον ημιόροφο, οι οποίοι περιλαμβάνουν τις βοηθητικές λειτουργίες χώρων υγιεινής, χώρου γραφείου, αποθήκης και χώρου Η/Μ.

Στην στατική ενίσχυσή του κτιρίου, ώστε να αρθούν οι ανεπάρκειές του σε στατικό επίπεδο. Ανεπάρκειες που είχαν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση ρωγμών σε σημεία έντονων καταπονήσεων. • Στις Η/Μ εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν: Εγκατάσταση ύδρευσης, εγκατάσταση αποχέτευσης, εγκατάσταση κλιματισμού – εξαερισμού, εγκατάσταση συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας, εγκατάσταση ηλεκτρικών ισχυρών ρευμάτων, εγκατάσταση ηλεκτρικών ασθενών ρευμάτων, εγκατάσταση γειώσεων, στην φυτοτεχνική διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της βίλας Τουρκοβασίλη.