Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουδάν: Δεν υπάρχει διάθεση για διαπραγμάτευση από τις αντιμαχόμενες πλευρές

Σουδάν: Δεν υπάρχει διάθεση για διαπραγμάτευση από τις αντιμαχόμενες πλευρές

Ο επιτετραμμένος του ΟΗΕ για το Σουδάν δεν βλέπει διάθεση για διαπραγμάτευση από τις αντιμαχόμενες πλευρές, καθώς θεωρούν ότι μπορούν να επικρατήσουν του αντιπάλου τους.

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που συνήφθη με μεσολάβηση των ΗΠΑ «μοιάζει να τηρείται σε κάποιες περιοχές μέχρι στιγμής», όμως δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι οι αντίπαλες πλευρές είναι διατεθειμένες «να διαπραγματευθούν σοβαρά», σύμφωνα με τον Φόλκερ Πέρτες, ειδικό επιτετραμμένο του ΟΗΕ για το Σουδάν (στην εικόνα από FT montage/Reuters, επάνω, οι επικεφαλής των αντιμαχόμενων δυνάμεων).

Επιδιώκουν τη νίκη

Αυτό αφήνει να εννοηθεί πως οι ηγεσίες και των δυο – οι ένοπλες δυνάμεις και οι παραστρατιωτικοί των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) – «νομίζουν πως είναι εφικτή η εξασφάλιση στρατιωτικής νίκης επί της αντίπαλης», πρόσθεσε ο Φόλκερ Πέρτες, απευθυνόμενος χθες Τρίτη το βράδυ στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Πρόκειται για «λαθεμένο υπολογισμό», πρόσθεσε ο γερμανός διπλωμάτης, ειδικός επιτετραμμένος από το 2021, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν είχε ανακοινώσει χθες Τρίτη ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές στο Σουδάν συμφώνησαν σε τριήμερη κατάπαυση του πυρός σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό των πολύνεκρων συγκρούσεων.

«Επιτροπή» διαπραγμάτευσης

Ο αμερικανός υπουργός επισήμανε ότι οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες σε συνεργασία με τους συμμάχους τους με σκοπό τη σύσταση «επιτροπής» που θα διαπραγματευθεί τον οριστικό τερματισμό των εχθροπραξιών στο Σουδάν.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κένυας και αξιωματούχους χωρών της περιοχής και της Αφρικανικής Ενωσης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024