Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι κρύβουν οι βολές «κατά ριπάς» στον Βαρουφάκη από τον Μητσοτάκη – Οι δύο στόχοι

Τι κρύβουν οι βολές «κατά ριπάς» στον Βαρουφάκη από τον Μητσοτάκη – Οι δύο στόχοι

Στο κάδρο της σκληρής κριτικής του πρωθυπουργού μπαίνει ο αρχηγός του ΜέΡΑ25 – Σε ποια ακροατήρια επενδύει – Η «Δήμητρα», η Monopoly και οι τράπεζες

Βολές «κατά ριπάς» δέχεται ο Γιάνης Βαρουφάκης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αξιοποιεί (και θα επιμείνει σε αυτό) τις δηλώσεις του αρχηγού του ΜέΡΑ25 για το πρόγραμμα «Δήμητρα». Σε διαδοχικές εμφανίσεις του, στο Αιγάλεω χθες και σήμερα στο Σχηματάρι και στη Θήβα, ο πρωθυπουργός βάζει τον Βαρουφάκη στο κάδρο της κριτικής του με σκληρή ρητορική.

Είναι άλλος ένας τρόπος για να φέρνει στο προσκήνιο τον «κίνδυνο» περί «κυβέρνησης ηττημένων» από την πρώτη Κυριακή. «Αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της προοδευτικής διακυβέρνησης για την οποία μας μιλά ο κ. Τσίπρας» είπε ο Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον πολιτικό αντίπαλό του για «περίσσευμα αυταρέσκειας και αλαζονείας».

ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

Στη ΝΔ θεωρούν ότι ο Βαρουφάκης κάνει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ να μοιάζει «αμήχανο» και ότι στα αφτιά των ψηφοφόρων ενισχύεται μοιραία ως «πιο καθαρή» η γαλάζια πρόταση διακυβέρνησης. Αυτό που θέλει ο Μητσοτάκης μέσα από έναν… αντιβαρουφακισμό είναι να ξαναζωντανέψει ενόψει της 21ης Μαΐου το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος με τις επίμονες αναφορές του στον Βαρουφάκη στοχεύει σε διπλή κατεύθυνση: πρώτον, θέλει να συσπειρώσει τη δεξιά βάση της ΝΔ και δεύτερον, προσδοκά να απευθυνθεί πιο αποτελεσματικά στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Το 2015

Στο πλαίσιο αυτό έρχεται σε πρώτο πλάνο το… 2015. «Θέλουν να ξανακάνουν τα ίδια που έκαναν το 2015. Να κλείσουμε την πόρτα σε όλα τα σενάρια καταστροφής της χώρας» ήταν η πρωθυπουργική αποστροφή νωρίτερα από τη Θήβα. «Μας το λέει ξεκάθαρα ο κ. Βαρουφάκης», πρόσθεσε ο Μητσοτάκης, «μπορεί να κλείσουν και οι τράπεζες, να κρατικοποιήσουμε και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα αντικαταστήσουμε τα ευρώ σας με «Δήμητρες». Λοιπόν, του λέμε: να αφήσουμε τις σαχλαμάρες».

Η στρατηγική της ΝΔ μέχρι τις κάλπες θα είναι να προβάλλει τον δικό της «θετικό λόγο» (μέσα από δεσμεύσεις για την επόμενη τετραετία) και ταυτόχρονα να επισείει την απειλή μιας – κατά τον Μητσοτάκη – «κυβέρνησης κουρελού» με την επιδίωξη ότι το γαλάζιο αφήγημα θα έχει πέραση σε ένα κοινό που ανησυχεί για τυχόν περιπέτειες και αστάθεια και το οποίο σε μεγάλο βαθμό είχε στραφεί προς τον Μητσοτάκη το 2019.

«Τους λέμε ξεκάθαρα: σταματήστε να παίζετε Monopoly με τις ζωές μας και με τις καταθέσεις των Ελλήνων. Ως εδώ αυτές οι σαχλαμάρες, οι οποίες όμως ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνες, διότι όλα αυτά τα σχέδια εξακολουθούν να υπάρχουν στο μυαλό τους» ήταν το μήνυμα με το οποίο ο πρωθυπουργός επέλεξε να ανοίξει τη σημερινή περιοδεία του στη Βοιωτία, έναν (αγροτικό) νομό – βαρόμετρο για τη ΝΔ.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024