Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζέστη, συννεφιές και θυελλώδεις άνεμοι την Τρίτη – Η πρόγνωση Αρναούτογλου

Ζέστη, συννεφιές και θυελλώδεις άνεμοι την Τρίτη – Η πρόγνωση Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρανούτογλου συνέστησε προσοχή και για πυρκαγιές εξαιτίας των ισχυρών δυτικών ανέμων.

Αρκετή ζέστη και συννεφιές αναμένονται αύριο Τρίτη, ενώ θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες σε κάποιες περιοχές της χώρας σύμφωνα με τον προγνώστη του καιρού, Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως επεσήμανε ο Σάκης Αρναούτογλου κατά τη διάρκεια του δελτίου καιρού της ΕΡΤ3, η Τρίτη θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές και ίσως κάποιες διάσπαρτες καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα σε περιοχές της βορειοανατολικής χώρας, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα βορειοανατολικά τμήματα της Θράκης, αλλά ο καιρός γρήγορα μέχρι και λίγο μετά το μεσημέρι θα έχει βελτιωθεί και θα υπάρχουν διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Στην υπόλοιπη κεντρική, δυτική και βόρεια χώρα τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες αναμένονται κατά τόπους και κατά διαστήματα κάποιες συννεφιές που νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται να αφήσουν κάποιες μπόρες και στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα. Δηλαδή στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου, τα πολύ ορεινά τμήματα της δυικής Θεσσαλίας, τα δυτικά, βορειοδυτικά τμήματα της Στερεάς και ίσως τις πολύ πολύ βορειοδυτικές ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα και κυρίως στα νότια η Τρίτη θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, ενώ κάποιες αραιές συννεφιές που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές στην κεντρική και στη νότια χώρα δεν θα αφήσουν κάτι το ιδιαίτερο. Ωστόσο και εκεί θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Πού θα βρέξει μετά το μεσημέρι της Τρίτης

Μεταξύ μεσημβρινών και  απογευματινών ωρών, στη βόρεια Ελλάδα, δυτική, κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα υπάρξει συννεφιά. Κάποιες διάσπαρτες μπόρες αναδένονται στη δυτική, κεντρική Μακεδονία. Στις πιο ορεινές-ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας αλλά κυρίως στη Θράκη στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια τοπική καταιγίδα.

Το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα στη Μακεδονία αναμένεται να έχουν σταματήσει και τα όποια φαινόμενα που θα υπάρξουν θα εντοπίζονται στη Θράκη και στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου. Επίσης στη δυτική, βορειοδυτική Ελλάδα ο καιρός θα ξαναγίνει άστατος, με διάσπαρτες βροχές, μπόρες και ίσως τοπικές καταιγίδες, κυρίως από αργά το βράδυ της Τρίτης και προς το ξημέρωμα της Τετάρτης.

Ρίπες ανέμων έως 7 μποφόρ

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, και πρόσκαιρα στα νοτιοδυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στο βόρειο κομμάτι του Κρητικού Πελάγους, θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ.

Ωστόσο ριπές ανέμου θα υπάρξουν και στην ενδοχώρα, στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο στα ορεινά, στα ορεινά της Στερεάς, στη Θεσσαλία ακόμα και σε πεδινές περιοχές και ίσως και στην Πελοπόννησο, ενώ δεν αποκλείεται να φτάνουν και τα 6 με 7 μποφόρ πρόσκαιρα.

Στην ανατολική Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει και τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ 25αρια δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν και στην Κρήτη και στα ανατολικά, νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας,

Ο υδράργυρος ίσως πλησιάσει τους 22 με 23 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία, στα δυτικά η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-19 βαθμούς.

Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί 16-20 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η Αττική θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια από τις πρωινές ώρες με κάποιες παροδικές συννεφιές που δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να πυκνώνουν, χωρίς όμως φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί στα 5 με 6 μποφόρ, όπου στις πολύ ορεινές περιοχές της Αττικής δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν πρόσκαιρα επτά μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 14 έως 25 βαθμών Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη θα έχουν λιακάδα τις πρωινές ώρες με λίγες τοπικές συννεφιές. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα γίνει άστατος με διάσπαρτες μπόρες στο εσωτερικό της περιφέρειας αλλά και στις πιο ορεινές-ημιορεινές περιοχές που δεν αποκλείονται και τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι από νότιες διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 11 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση μέχρι το Σάββατο

Η Τετάρτη θα κυλήσει με αρκετά άστατο καιρό στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές μπόρες και πιο έντονες βροχές στα ανατολικά-βορειοανατολικά τμήματα. Οι άνεμοι θα παραμείνουν από δυτικές διευθύνσεις στα 5-6 έως και 7 μποφόρ.

Μάλιστα ο Σάκης Αρανούτογλου συνέστησε προσοχή και για πυρκαγιές εξαιτίας των ισχυρών δυτικών ανέμων.

Η Πέμπτη και η Παρασκευή θα κυλήσουν με ηλιοφάνεια και ο άνεμος θα γυρίσει σε βόρειος και οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες.

Το Σάββατο θα ξεκινήσει με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα από το απόγευμα να υπάρξουν κάποιες μπόρες και καταιγίδες στη βόρεια, βορειοανατολική χώρα από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία από την Τετάρτη και μέχρι το Σάββατο θα σημειώσει μικρή πτώση σε σχέση με τα 25αρια της Τρίτης και θα κυμανθεί στους 20-22 βαθμούς.

Την Πρωτομαγιά πάντως σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου έχουμε πολλά σενάρια με πολλές βροχές και κάποια άλλα από τις 2 Μαΐου.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024