Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σύγκρουση συναισθημάτων

Σύγκρουση συναισθημάτων

Το δημιούργημα της οικογένειας Αφρουδάκη "απειλεί" την ομάδα που τους καθιέρωσε

Μοιάζει με παραμύθι, αλλά μέσα σε λίγες μέρες η ομάδα πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης θα διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο το Σάββατο (29/4) στην Ισπανία κόντρα στην Τεράσα και λίγες μέρες μετά την Τρίτη (2/5) πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος εάν νικήσουν και πάλι τη Βουλιαγμένη αυτή τα φορά στο Σεράφειο (μετά τη μεγάλη νίκη χθες στο κολυμβητήριο του Λαιμού με 9-8 στον πρώτο ημιτελικό).

Ο Γιώργος Αφρουδάκης μέλος της Βουλιαγμένης το 1997 στο πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του ελληνικού πόλο (Κύπελλο Κυπελλούχων στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ισχυρή Ρόμα με νίκη 7-6) δεν φανταζόταν σίγουρα όταν έκαναν – μαζί με τον αδελφό του Ζάχο – το όνειρό τους πραγματικότητα ιδρύοντας τμήμα πόλο και κολύμβησης στον αγαπημένο τους Απόλλωνα, που θα έφταναν.

Να απέχουν μόλις ένα παιχνίδι από το να αποκλείσουν από τον τελικό του πρωταθλήματος την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ο Γιώργος αλλά και ο Χρήστος Αφρουδάκης (και με μόνιμους θαμώνες όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τον πατέρα τους Πολύβιο).

«Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος, καθώς ήταν το όνειρό μου από μικρός να φορέσω τη φανέλα του Απόλλωνα. Δεν τα κατάφερα στο ποδόσφαιρο, θέλω να το κάνω στο πόλο, έστω και για ένα δυο παιχνίδια.

Αυτό θα γίνει είτε φέτος είτε του χρόνου. Λατρεύω τον Απόλλωνα. Κάθε αθλητής πρέπει να έχει πρότυπα και για μένα είναι ο Απόλλωνας. Θέλω να αγωνιστώ με την ομάδα. Δεν έχω ξεκαθαρίσει όμως ακόμα μέσα στο μυαλό μου, για πόσα παιχνίδια θέλω να αγωνιστώ» είχε πει φανερά συγκινημένος στην παρουσίαση της ομάδας που θα συμμετείχε στην Α2 το 2016, ενώ από τότε είχε υπενθυμίσει:

«Στον αθλητισμό τίποτα δεν σου χαρίζεται. Πέρυσι ήμασταν καλύτεροι και έπρεπε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν έγινε όμως αυτό. Έχω όραμα για την ομάδα του Απόλλωνα. Εννοείται πως είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσει τη δική του πισίνα ο Απόλλωνας.
Θα είναι πιο σημαντικό από κάθε πρωτάθλημα. Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη συμφωνία με το δήμο Αθηναίων, ώστε αρχικά να αποκτήσουμε τη δική μας έδρα».

Ο Απόλλωνας μεγάλωσε ακόμα περισσότερο και πλέον έχει και τη δική του (πανέμορφη έδρα) στο Σεράφειο Κολυμβητήριο εκεί όπου νίκησε με 12-11 την ισπανική Τεράσα στο πρώτο τελικό του Τσάλεντζερ Καπ την περασμένη Τετάρτη γράφοντας ιστορία καθώς γινόταν η 5η ελληνική ομάδα που θα συμμετείχε σε ευρωπαϊκό τελικό !

Όταν γεννήθηκε ο Γιώργος, ο πατέρας του Πολύβιος έφτασε με καθυστέρηση στο σπίτι για να πάρει τη σύζυγο και να φύγουν για το μαιευτήριο καθώς εκείνη τη μέρα ήταν γήπεδο καθώς έπαιζε Απόλλωνας-ΟΦΗ !

Απολλωνιστής και ο παππούς αλλά και καταγωγή της οικογένειας από τη Σμύρνη.

Μάιος του 2021 και στη Βουλιαγμένη (όπου μένει χρόνια η οικογένεια Αφρουδάκη) στο κολυμβητήριο του Λαιμού στο φάιναλ – 8 του κυπέλλου η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί τον Απόλλωνα με τον μπαμπά Αφρουδάκη να παίρνει ξεκάθαρα θέση.

Η Βουλιαγμένη (στην οποία ο Πολύβιος Αφρουδάκης ήταν χρόνια παράγοντας και φίλαθλος έχοντας πάει πιτσιρίκια τα παιδιά του εκεί) επικρατεί με 11-10 και αποκλείει τον Απόλλωνα με κορυφαίο παίκτη το Χρήστο Αφρουδάκη που παίζει απέναντι στην ομάδα που έχουν φτιάξει τα αδέλφια του (Γιώργος και Ζάχος)  και υποστηρίζει ο πατέρας  του !  Χαμός.

Στην εξέδρα ο μπαμπάς Αφρουδάκης είναι φανερά με τον Απόλλωνα αλλά χειροκροτά και τα γκολ του γιού του Χρήστου στη Βουλιαγμένη.
Αυτή τη φορά ο Απόλλωνας είναι κοντά στον να ολοκληρώσει ένα διπλό θαύμα, Θα τα καταφέρει ;

Πολύ σύντομα θα ξέρουμε.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024